Premi als restaurants més destacats de Barcelona
El jurat dels Premis Barcelona Restauració ha distingit el restaurant Petit Comitè, de l’Eixample, la Bodegueta de Sant Andreu, Rasoterra i el Passadís del Pep, a Ciutat Vella, i l’Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat. També s’ha concedit una menció honorífica al Restaurant 7 Portes i una altra al cuiner Fermí Puig.
Creats el 2017, els Premis Barcelona Restauració són un homenatge al talent, el compromís i la innovació que defineixen el sector de la restauració de la ciutat, i reconeixen la contribució dels establiments a la identitat de la ciutat i al benestar dels seus barris i comunitats.
Els premiats de la cinquena edició han estat els següents en les diverses categories:
Qualitat gastronòmica: el restaurant Petit Comitè, a l’Eixample, ha estat el triat segons el jurat per ser ”un autèntic referent gastronòmic, on l’experiència és sinònim de cultura i emoció”.
Integració al barri: s’ha reconegut la feina de La Bodegueta de Sant Andreu, on “la cuina casolana es converteix en memòria i identitat, i es consolida com a punt de trobada i celebració del sabor autèntic”.
Sostenibilitat: el guardonat ha estat Rasoterra, a Ciutat Vella. El jurat ha ressaltat la seva “declaració d’amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta”, amb una proposta culinària que inspira a cuidar l’entorn.
Servei de sala: es destaca la tasca del restaurant El Passadís del Pep, de Ciutat Vella, i especialment de la figura de Modesto Baena, un dels cambrers destacats de l’equip del restaurant que cuida “cada detall amb una dedicació incomparable”.
Restauració dels mercats de Barcelona: el nou premi, creat per reconèixer la qualitat de les propostes gastronòmiques de bars i restaurants dels mercats municipals, s’ha atorgat a l’Hermós, el bar de peix del Mercat de la Llibertat.
El jurat també ha concedit dues mencions d’honor: una al Restaurant 7 Portes, fundat el 1836, i considerat una autèntica institució de la ciutat, i una altra al cuiner Fermí Puig, mort recentment, i figura clau de la gastronomia de la ciutat, “pioner i un inspirador de la gastronomia barcelonina”.
El jurat d’aquesta edició dels premis ha estat format per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil; el director de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament, Manuel Vázquez; el representant de l’Associació Barcelona Restaurants Sostenibles, Sergio Gil; el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols; la periodista de TV3 experta en gastronomia, Tana Collado; l’experta en turisme i sector de la restauració Eva Ballarín; la directora de la revista Cuina, Judith Càlix, i Marleny Colmenares, de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament com a secretària del jurat. La gala d’entrega s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Damm.