Persones d’origen divers per a una millor atenció a la ciutadania

Amb la nova Instrucció per al foment de la contractació laboral diversa per raons de representativitat i d’eficàcia de les tasques de serveis d’atenció a les persones, s’han contractat 75 persones mitjançant empreses adjudicatàries. Aquestes contractacions, emmarcades en el Pla Barcelona Interculturalitat 2021-2030, prioritzen licitacions amb persones amb coneixement de llengües i bagatges culturals diversos quan així ho requereix el servei.

Usuaris sent atesos a una de les finestretes
14/08/2024 - 11:41 h - Ocupació i treball Ajuntament de Barcelona

L’objectiu d’aquesta instrucció és fomentar, en l’execució dels contractes públics municipals, la contractació de persones professionals coneixedores de contextos culturals diversos i llengües diferents i addicionals al català i castellà en tasques d’atenció a les persones i serveis adreçats a la ciutadania per raons d’eficàcia i d’eficiència del servei i per assolir una representació adequada.

Amb la incorporació d’aquestes persones es vol guanyar eficiència en els serveis d’atenció a les persones i la millora de la comunicació. També es pretén fer més accessibles els serveis municipals per a tothom, independentment del seu origen.

Per aquest motiu s’ha introduït un criteri d’adjudicació de foment de la contractació diversa que promogui la presentació d’ofertes dels licitadors que incrementin els percentatges mínims de professionals coneixedors de contextos culturals diversos. A més, l’Ajuntament inclou proves d’idioma a les borses de treball i les convocatòries d’oposició de la Guàrdia Urbana i del SPCPEIS, i entre aquestes llengües hi ha l’àrab, el xinès i l’urdú.

Alguns d’aquests contractes han tingut lloc en el servei Espai de Joc a l’Aire Lliure 0-99, al Programa BCN Interculturalitat, a Dinamització de Processos Participatius i al Servei per a la Promoció de la Diversitat.

Sala amb una pantalla on apareix el títol de la Comissió Interdepartamental d'Interculturalitat. Autor: Àlex Losada

Sala amb una pantalla on apareix el títol de la Comissió Interdepartamental d'Interculturalitat. Autor: Àlex Losada

Detall d’una pissarra amb “Espai de joc 0-99” i de fons grups de famílies i joves gaudint del servei.

Detall d’una pissarra on diu “Espai de Joc 0-99”, i de fons, grups de famílies i joves gaudint del servei

Treballadora del SAIER atenent a una usuària a una de les taules. Autor: Edu Bayer

Treballadora del SAIER atenent una usuària en una de les taules. Autor: Edu Bayer