Música en viu, cultura popular, gastronomia i molt més, al Barcelona International Community Day

La trobada anual del talent internacional de la ciutat també serà una cita per divertir-se, aprendre i descobrir Barcelona. Oferirà des d’una plantada de gegants i una batucada, fins a un taller de cuina o la retransmissió en directe de la Copa Amèrica.

..
18/09/2024 - 11:13 h

L’entreteniment estarà servit el 28 de setembre al Museu Marítim! El Barcelona International Community Day celebrarà la seva onzena edició amb tot un programa d’activitats per facilitar l’aterratge personal, el desenvolupament professional i el networking als membres de la comunitat internacional. Però l’oci i la diversió també hi tindran un paper destacat: hi haurà concerts, tallers, espectacles, activitats infantils, visites guiades i molt més.

Músiques del món, en viu

L’esdeveniment obrirà les seves portes a les 10 h i donarà la benvinguda a les persones assistents a ritme de batucada, un gènere d’origen afrobrasiler que ha fet arrels a la cultura catalana, amb un concert de La Traka (del barri de Gràcia). No serà l’únic del dia, ja que el Jardí del Museu Marítim també acollirà un original concert de pop, jazz i swing amb el suport de The Old Irish Pub: un viatge musical a ciutats icòniques del món, a través de cançons que s’han convertit en clàssics globals.

A la tarda es podrà gaudir d’un concert de música filipina gràcies al Coro Kudyapi, format per 50 membres de la comunitat filipina de Barcelona. I, per descomptat, la jornada es tancarà un any més amb música: hi haurà una sessió de DJ a l’Àgora de l’espai expositiu i un concert de cloenda al Jardí.

Un tast de tradició i gastronomia catalanes

La cultura popular també serà molt present a l’esdeveniment. L’activitat estrella serà una espectacular plantada de gegants a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers del Poble-sec, per celebrar els 600 anys d’aquesta tradició tan arrelada a Barcelona i Catalunya.

La gastronomia catalana tampoc hi pot faltar. Delicious English organitzarà un taller de cuina per ensenyar a cuinar coques catalanes i explicar tant els orígens com les variacions d’aquest popular plat. També es podrà gaudir d’un tast d’olis d’oliva gràcies a la cooperativa d’oli agrícola de Godall: tota una experiència sensorial per conèixer els secrets d’aquest aliment fonamental a la cuina mediterrània.

Descobreix Barcelona

El Barcelona International Community Day és una gran oportunitat per conèixer millor la ciutat. S’hi oferiran activitats molt diverses per fer-ho: des d’un quiz sobre Barcelona per posar a prova els coneixements de la ciutat, gràcies al Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, fins a una sessió per explorar l’agenda cultural i d’oci barcelonina en clau familiar, a càrrec de Mammaproof.

No cal oblidar que l’esdeveniment tindrà lloc en un recinte tan emblemàtic i històric com el Museu Marítim. És una gran ocasió per endinsar-s’hi i gaudir d’una visita guiada per les Drassanes Reials o pel museu. També es podran conèixer tresors per visitar a només 15 minuts de la ciutat, com platges, monuments, rutes de senderisme i parcs naturals, amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

La Copa Amèrica, en directe

La 37a Copa Amèrica és l’absoluta protagonista d’aquest 2024 a Barcelona. És per això que el Barcelona International Community Day comptarà amb l’anomenat Espai Copa Amèrica, amb una gran pantalla des de la qual es retransmetrà en directe la regata del 28 de setembre i on s’oferirà informació sobre la competició de vela.

L’oferta d’activitats no acaba aquí: es podrà aprendre cal·ligrafia japonesa, participar en un vermut lingüístic per practicar el català, capturar un record al videomatón 360º, gaudir d’activitats infantils a la ludoteca… L’aprenentatge, la diversió i la connexió estan garantides al Barcelona International Community Day!

Totes les activitats seran gratuïtes amb el registre previ a l’esdeveniment.