Més espai per als vianants i per al transport sostenible amb la reurbanització de la Diagonal

Coincidint amb les obres de la primera fase de la connexió del tramvia, entre les Glòries i Verdaguer, s’ha reurbanitzat l’avinguda Diagonal entre el carrer de Los Castillejos i el passeig de Sant Joan. En aquest espai s’han reordenat els usos actuals de l’avinguda. El carril del tramvia se situa al tronc central de la via i s’amplien les voreres i les zones verdes que s'inclouran a la tardor. També s’ha reubicat el carril bici bidireccional.

avinguda diagonal
15/07/2024 - 19:07 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

Els tramvies que a partir de la tardor circularan entre la plaça de les Glòries i Verdaguer faran el recorregut per una avinguda Diagonal totalment reformada. El tramvia circularà pel tronc central d’una avinguda en què s’amplien les voreres, s’incrementen els espais verds i se’n fomenta el transport sostenible.

Reurbanització entre el carrer de Los Castillejos i el passeig de Sant Joan

Els vianants guanyen 17.290 metres quadrats d’espai amb l’ampliació de voreres, en alguns trams han passat de 2,8 a 9,7 metres, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Sicília, i de 4,8 a 16 metres entre els carrers de Sardenya i el carrer de la Marina. A les voreres s’ha instal·lat nou mobiliari urbà i nou enllumenat.

A partir de la tardor s’afegiran 8.965 metres quadrats de zones verdes, amb parterres, i es plantaran 266 arbres, 89 d’aquests són exemplars que es van retirar durant les obres. En el tram per on circularà el tramvia s’incorporaran 7.753 metres quadrats de verd i 1.734 metres quadrats a la configuració de la nova plaça de Pablo Neruda.

Nou carril bici

El carril bici que circulava per l’avinguda Diagonal s’ha traslladat a la calçada central, entre els carrers de Sardenya i Girona, i a la calçada lateral muntanya entre la rambla dels Encants i Sardenya. Amb el canvi, el carril bici guanya amplitud i queda segregat del pas de vianants. Les fases semafòriques del carril bici coincidiran amb les del tramvia quan entri en funcionament.

avinguda diagonal

avinguda diagonal

avinguda diagonal

avinguda diagonal

Related news