Gustavo Dudamel rep el títol Amic de Barcelona

L’alcalde, Jaume Collboni, li ha lliurat aquest títol honorífic en reconeixement de la seva lluita per la igualtat i contra la pobresa, l’excel·lència musical i el vincle amb la ciutat.

Parlament de Gustavo Dudamel durant l'acte de lliurament del títol honorífic d'Amic de Barcelona. Laura Guerrero
11/07/2024 - 14:10 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Divendres, 12 de juliol, Dudamel dirigirà el segon concert gratuït de “Clàssica a la platja” acompanyat del cor del Liceu, un dels actes de la Regata Cultural, el programa d’activitats que acompanya la celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona.

Gustavo Dudamel

Gustavo Dudamel va néixer el 1981 a Barquisimeto, Veneçuela. El 1999, a l’edat de 18 anys, va ser nomenat director musical de l’Orquestra Simfònica Juvenil Simón Bolívar de Veneçuela. El 2004 va guanyar la competència inaugural Bamberger Symphoniker Gustav Mahler i va obtenir fama internacional.

L’any 2012 Dudamel va crear la Fundació Dudamel amb l’objectiu d’ampliar l’accés a la música i les arts oferint eines i oportunitats a infants i joves.

Actualment, és director de l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, de la Simfònica de Göteborg i de la Simfònica Simón Bolívar.