El Barcelona International Community Day tornarà a reunir el talent internacional

El dissabte 28 de setembre tindrà lloc la trobada anual de referència de la comunitat internacional que viu i treballa a Barcelona. Es tracta del principal espai de benvinguda, acollida i networking dels professionals arribats d’arreu del món, pensat per ajudar-los a integrar-se i sentir-se seva la ciutat.

..
17/07/2024 - 16:30 h

El Museu Marítim acollirà un any més el Barcelona International Community Day. L’esdeveniment, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, és un punt d’acollida i aterratge per al talent internacional nouvingut a la ciutat, on es pot trobar informació, entreteniment, oportunitats de networking i negoci, i molt més.

El Barcelona International Community Day també està obert a totes aquelles persones que vulguin connectar amb aquest col·lectiu tan talentós. Es tracta d’un espai que promou les relacions entre locals i internacionals, i contribueix així a la seva integració i al desenvolupament d’un sentiment de pertinença a la seva nova llar.

Entre les novetats d’aquesta onzena edició, cal destacar un canvi de data respecte a les edicions anteriors, ja que enguany la trobada s’ha avançat al dissabte 28 de setembre. Aquesta també compta amb una imatge renovada, ara més en línia amb el Barcelona International Welcome, el servei de l’Ajuntament que treballa tot l’any per a l’acollida i la integració del talent internacional de la ciutat.

L’edició anterior va comptar amb més de 5.000 persones inscrites i visitants de 123 nacionalitats. Enguany, la trobada tornarà a oferir activitats, tallers, conferències i una fira d’empreses i entitats expositores amb serveis, productes i iniciatives per a la comunitat internacional. L’horari per accedir al recinte serà de les 10 h a les 19 h.

L’entrada és gratuïta mitjançant el registre previ en aquest enllaç.

Més de 60 activitats per a tots els públics

Entre les activitats programades, la majoria en anglès, s’hi podran trobar xerrades informatives i pràctiques, tallers, activitats de networking, actuacions musicals i d’altres disciplines, activitats infantils… Totes giraran a l’entorn de grans temàtiques, com l’arribada i l’aterratge personal, treballar i fer negocis, gaudir de la ciutat i fer contactes.

S’oferiran activitats per aprendre català, crear noves relacions, conèixer millor la ciutat i aprofundir en temes d’interès com el sistema de salut, l’habitatge o la vida familiar. També hi haurà sessions d’àmbit professional, dirigides a trobar feina, crear una empresa o captar talent internacional, entre d’altres.

Però també tindrà molt pes l’oferta d’entreteniment i activitats lúdiques. Les persones assistents podran gaudir en primera persona d’una plantada de gegants, organitzada en honor a la celebració dels 600 anys d’aquesta tradició. L’esdeveniment també comptarà amb un espai dedicat a la 37a Copa Amèrica, pensat per apropar la competició a la ciutadania.

Com ja és habitual, els amfitrions i amfitriones de l’esdeveniment també hi tindran presència. Són sis professionals establerts a Barcelona que compartiran la seva experiència a la ciutat per inspirar la resta d’assistents. Formaran part dels prop de 90 ponents i persones expertes de nacionalitats diverses que participen en el programa d’activitats.

Serveis, productes i iniciatives per al talent internacional

Un any més, el Barcelona International Community Day oferirà una fira d’expositors, que enguany comptarà amb més de 80 companyies participants. S’hi podran trobar empreses i entitats públiques, associacions, clubs socials i organitzacions sense ànim de lucre i escoles internacionals. Un 24 % d’aquests expositors participen en l’esdeveniment per primer cop.

Distribuïts en més de 75 estands, oferiran informació, recursos i serveis especialitzats per als professionals estrangers nouvinguts a Barcelona. Hi haurà expositors de molt diversos sectors: l’immobiliari, la relocation, la gestió del talent, l’assessorament legal i financer, l’educació i la formació, les assegurances i els serveis mèdics…

L’ecosistema empresarial aposta pel talent internacional

La celebració del Barcelona International Community Day no seria possible sense la col·laboració publicoprivada. L’esdeveniment comptarà un any més amb Banc Sabadell com a patrocinador premium, i ERES Relocation i Entre Trámites com a patrocinadors principals.

També hi col·laboren com a brand sponsors la Barcelona International Schools Association (BISA), el Maremagnum Shopping Center, el Grup Hospitalari HLA i ArticketBCN, i com a activity sponsors, el pub irlandès The Old Irish Pub, l’empresa de serveis de cura de nens The Nanny Line i l’empresa d’allotjament flexible Node Living.

A més, La Vanguardia hi serà un any més com a media partner, juntament amb altres mitjans col·laboradors.

Una comunitat diversa i enriquidora

La comunitat internacional suposa ja més del 25 % de la població barcelonina. Un de cada quatre residents és estranger, fet que alimenta l’esperit divers i intercultural de Barcelona. Aquests nouvinguts contribueixen positivament en la ciutat de molt diverses maneres: generen riquesa amb el seu talent, treball, inversions, empreses, projectes professionals i altres activitats econòmiques o comercials.

També participen a millorar la competitivitat i productivitat de Barcelona, amb l’aportació de noves idees, tècniques i innovacions. Actuen, per altra banda, d’ambaixadors de la ciutat als seus països d’origen, ja que contribueixen a l’arribada de nous inversors, emprenedors i professionals, i faciliten el seu aterratge.

La seva acollida i integració és fonamental, i una prioritat per posicionar Barcelona com una ciutat oberta, diversa i cosmopolita al món.