Davant les violències masclistes, no estàs sola
La ciutat disposa d’una àmplia xarxa de serveis especialitzats a atendre dones i infants que pateixin algun tipus de violència masclista, formats per equips professionals que escolten, donen suport i proporcionen eines i recursos per fer front a aquestes situacions de manera acompanyada. A Barcelona, cap dona està sola davant les violències masclistes.
Com cada any, Barcelona s’afegeix a la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, i recorda a tota la ciutadania que els serveis municipals especialitzats a atendre, prevenir i combatre les violències masclistes estan al seu costat.
Les violències masclistes són estructurals. Es produeixen a l’espai privat i també a l’espai públic, afecten dones de qualsevol edat i tenen lloc en entorns molt diversos, des de l’àmbit familiar i de parella fins a la feina, l’oci nocturn o els grups d’amistats. Sigui com sigui, tant si les vivim en primera persona com si en som testimonis, cal erradicar-les.
Però enfrontar-se a les violències masclistes no és senzill. La por, els tabús, la pressió social o les circumstàncies econòmiques són factors que dificulten parlar d’aquest tipus de violències i denunciar-les.
Què puc fer? A qui puc recórrer? Els equips públics especialitzats en violències masclistes són els que poden respondre millor aquests dubtes. Informen sobre les opcions i mesures que es poden prendre i activen recursos d’emergència en els casos greus.
Serveis gratuïts i confidencials per fer front a les violències masclistes
Un problema estructural requereix una resposta contundent de les administracions públiques. A Barcelona disposem d’equips especialitzats a atendre les dones i els infants que viuen una situació de violència masclista, desplegats en serveis específics, com els següents:
- El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)
- Els punts d’informació i atenció a les dones (PIAD)
- El Servei d’Atenció a la Víctima (SAV) de la Guàrdia Urbana de Barcelona
- Els equips hospitalaris de l’Hospital Clínic i l’Hospital de la Vall d’Hebron
Aquí podeu consultar el web de BCN Antimasclista amb tota la informació sobre els serveis i recursos gratuïts i confidencials per combatre les violències masclistes.
Una dona es mira un fulletó amb informació sobre com actuar en una situació de violència masclista. El fulletó inclou el telèfon d'emergències 112 i la línia d'atenció a les violències masclistes 900 900 120. La dona es troba en un punt lila i davant seu hi ha una altra persona atenent-la.
Contra les violències masclistes, t'escoltem. 900 900 120 Truca, parla, explica. Si pateixes violència masclista, truca a la línia d'atenció telefònica o envia un correu electrònic a 900900120@gencat.cat. És anònima, gratuïta, funciona 365 dies 24 hores i no deixa cap mena de rastre. Està atesa per professionals i compta amb atenció psicològica i jurídica especialitzada. T'atenem en múltiples idiomes.