Coneix els amfitrions i les amfitriones del Barcelona International Community Day 2022
Una jove congolesa emprenedora del sector tecnològic i el responsable de Patrimoni Mundial de la Casa Batlló són alguns dels professionals d’orígens diversos que ens expliquen per què van triar viure a Barcelona i com és la seva vida a la ciutat.
Es tracta dels sis amfitrions i amfitriones del Barcelona International Community Day, la gran trobada anual impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que pretén contribuir a fer que la ciutat sigui més oberta, diversa i acollidora. L’edició 2022 tindrà lloc el dissabte 22 d’octubre al Museu Marítim.
Durant la jornada es programen diverses activitats per fomentar l’intercanvi cultural entre persones vingudes d’arreu del món. Alhora, el Barcelona International Community Day és una fira d’expositors on els habitants internacionals de la ciutat troben suport, informació, acompanyament en la seva integració a la vida barcelonina. En aquesta tasca, els amfitrions i les amfitriones en són la clau. Els ajuden a adaptar-se a la ciutat a través de la seva experiència personal.
Els sis amfitrions i amfitriones d’enguany
Nascuda a l’Índia i química de formació, la Shreyashee Nag va mudar-se a Barcelona l’any 2017 per amor. Enrere deixava una exitosa carrera empresarial que l’havia portat per diferents països del món. La passió per la dansa i la música, és el que mou a la Shreyashee, que paral·lelament a les seves obligacions laborals va fer carrera com a ballarina i coreògrafa i va crear la seva pròpia companyia de dansa. Tot just instal·lada a Barcelona va decidir convertir-se en emprenedora cultural i fer realitat el seu somni de fundar una escola de dansa clàssica índia. Des de llavors, el seu centre cultural ha acollit 120 alumnes.
Prendre una clara i unes patates braves en un quiosquet d’una platja de Barcelona va ser suficient perquè Víctor Horcasitas s’enamorés de Barcelona. És des de fa poc CEO i editor de la revista Barcelona Metropolitan, la principal guia de la ciutat per a angloparlants. També presideix l’organització The American Society of Barcelona, des d’on ajuda empresaris de tot el món a obtenir capital i accelerar les seves vendes. Com a persona implicada tant en la cultura catalana com en organitzacions socials, empresarials i ONG, en Víctor recomana als nouvinguts que s’uneixin a organitzacions per conèixer altres barcelonins, tant locals com internacionals.
El fet d’haver crescut a la botiga dels seus pares a Eslovàquia, va marcar el futur laboral de la Bibiana Cunningham. Aquesta emprenedora, consultora empresarial i professora d’universitat va arribar a Barcelona fa quatre anys, gràcies al teletreball. Va escollir la ciutat pel bon temps, el menjar i el caràcter obert dels barcelonins malgrat que ara s’ha traslladat a Sitges, una vila que li ha robat el cor. És la fundadora executiva de Businesscure, una consultoria estratègica per a professionals, emprenedors i pimes, i la directora general de Business for Breakfast Spain, un ecosistema virtual de networking.
El desig de conèixer cultures diferents va portar l’Emrah Ulucakar a viure a Barcelona ara fa dos anys. Criat a Istanbul, és addicte a viatjar, un mariner aficionat, fotògraf i amant de la gastronomia. Des de fa deu anys, és el director regional de Recursos Humans i Soci de Negocis a Bunge, una empresa multinacional del sector agroalimentari. A més, també és orientador professional i ajuda líders empresarials a excel·lir en les habilitats de lideratge. Després de viure a diferents llocs d’Europa, el meravella la varietat d’ètnies que es poden trobar a Barcelona.
La Neema Balolebwami Nelly va arribar a Barcelona l’any 2017 per cursar el seu segon màster. Nascuda a la República Democràtica del Congo, aquesta emprenedora és la fundadora d’EMEA Venture Builder, una empresa de tecnologies que crea solucions basades en intel·ligència artificial destinades a l’automoció, els sistemes de predicció, el seguiment d’objectes i l’enginyeria de dades. El que més li agrada a la Neema de Barcelona és passejar vora el mar i fer activitats a l’aire lliure. És una apassionada de la ciència i sempre que pot visita el seu museu preferit, el de Ciències Naturals de Barcelona. També recomana als nouvinguts participar en les activitats del Barcelona International Welcome de l’Ajuntament.
El mexicà, nascut a Veracruz, Amílcar Vargas va arribar a Barcelona el setembre del 2012. El seu objectiu era estar-s’hi només 6 mesos per cursar un màster en Gestió d’Empreses i Institucions Culturals. Després d’uns quants màsters i un doctorat, encara és a Barcelona deu anys més tard. Actualment és el director de Patrimoni Mundial de la Casa Batlló i segueix mantenint la seva passió per conèixer la cultura local allà on va. Parla un català perfecte que va aprendre mirant TV3 i també gràcies a les converses amb les persones que l’han acollit.
Tots ells formaran part de l’esdeveniment, dins el programa d’activitats que pots consultar a la web del Barcelona International Community Day. Assabenta’t de les darreres notícies a les nostres xarxes socials i subscrivint-te al butlletí mensual de la comunitat internacional.