Barcelona és la 8a ciutat preferida per al talent global
La capital catalana destaca un any més dins l’informe Decoding Global Talent 2024, que desgrana les preferències de la població mundial a l’hora de mudar-se per treballar.
On es trasllada actualment la gent per treballar i per què? Segons l’informe Decoding Global Talent, Barcelona és la vuitena ciutat preferida del món i la quarta d’Europa, després d’escalar una posició al rànquing respecte a l’any anterior. Londres encapçala el top 10, seguida d’Amsterdam, Dubai, Abu Dhabi, Nova York, Berlín, Singapur i Barcelona. Per darrere de la capital catalana, s’hi troben Tòquio i Sydney.
Aquestes són les conclusions a les quals ha arribat el Boston Consulting Group, impulsor de l’estudi, després d’haver enquestat 150.000 persones de 188 països. L’informe analitza les destinacions de somni i les tendències de mobilitat actuals, i classifica les capitals mundials que estan al punt de mira dels professionals.
El present i futur de la mobilitat internacional
Una de les conclusions clau de l’informe és que traslladar-se a l’estranger per treballar continua sent un somni per a molts professionals, malgrat els conflictes geopolítics i els canvis en les maneres de treballar que han originat situacions com la pandèmia o l’auge de la intel·ligència artificial.
Segons explica, la gent es trasllada principalment per motius financers i econòmics, per la seva la carrera professional i, en tercer lloc, per la millor qualitat de vida i avantatges i serveis que ofereix el lloc de destinació.
Per la seva banda, qui no es muda per motius laborals assenyala que és per la impossibilitat de portar a la seva família o parella, perquè tenen forts lligams emocionals amb el seu país actual i pel cost de la mudança, com a principals raons.
L’informe revela que els professionals que es traslladen a l’estranger esperen que les empreses que els contracten donin suport a la seva reubicació i incorporació (especialment en la tramitació de visats i en la recerca d’habitatge), i que fomentin una cultura laboral internacional i inclusiva.
L’estudi també recomana una estratègia conjunta entre administració i empreses per facilitar la mobilitat del talent. Per exemple, proposa millores en la gestió de la immigració i fer més fàcils els tràmits necessaris, potenciar la marca i posicionament de la destinació amb focus en els llocs de treball que no es poden cobrir amb professionals locals, o bé crear col·laboracions publicoprivades per a l’acollida i integració dels professionals estrangers.