El comissariat del Congrés Mundial d’Arquitectura de Barcelona 2026 presenta la proposta guanyadora del concurs a Madrid

L’acte ha servit per exposar les claus de ‘Becoming. Architectures for a planet in transition’, la proposta escollida pel comissariat

..
25/01/2024 - 12:18 h - Urbanisme i infraestructures Ecologia Urbana

La proposta guanyadora del comissariat per al Congrés Mundial d’Arquitectura de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) que se celebrarà a Barcelona l’any 2026, ‘Becoming. Architectures for a planet in transition’, ha arribat també a la Casa de l’Arquitectura de Madrid aquest dimecres 24 de gener.

La trobada amb l’equip que integra el comissariat guanyador, Pau Bajet, Mariona Benedito, Tomeu Ramis, Pau Sarquella, Carmen Torres i José Zabala, s’ha completat amb un interessant diàleg  sobre els congressos d’arquitectura i el seu impacte en la societat.

En l’acte també han participat Marta Vall-llossera Ferran, presidenta del Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya, Guillem Costa Calsamiglia, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, David Lucas, secretari d’Estat d’Habitatge i Agenda Urbana, Maria Buhigas, arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona i Beth Turà, coordinadora tècnica de la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del congrés és que la ciutat esdevingui un laboratori d’investigació arquitectònica l’any 2026 i generar un seguit de conclusions que puguin mostrar coneixements i pràctiques reals que facin de l’arquitectura un motor de canvi per a les persones i el futur del planeta.