Jardins Caterina Albert
Guanyadors
EIXAMPLANT
Amb una clara referència a les façanes de l’Eixample, el jurat considera que la solució presentada és excel·lent, i que està reforçada per l’elegància de què les cortines doten la nova façana i emplaçament. El resultat és una nova façana als jardins de Caterina Albert, amb composicions infinites gràcies al moviment de les cortines i el joc de llum i ombres que es genera en funció del moment del dia.
Look out
El jurat destaca d’aquesta proposta l’element central de la façana, la creació d’uns nous balcons aprofitant el pati existent per fer-los més amplis, per fer un lloc que millora la qualitat de l’espai per als habitants. A més a més, es converteix en una solució social, ja que passa a ser un espai de comunicació compartit entre dues famílies.
FachadaCreativa94
El jurat considera que la solució de la malla proposada dota de caràcter i flexibilitat la façana, on s’insereixen obertures o verd segons les necessitats de disseny i de distribució interior dels habitatges. Es destaca el verd proposat, que integra la façana al paisatge dels jardins.
Informació de la mitgera
Superfície de mitgera | 480m2 (aprox.) |
Cost estimat de construcció per m2 | 650 €/m2 |
L’ àmbit d’actuació es troba a una illa de cases situada entre el carrer del Rosselló i el passatge de Mariner, al districte de l’ Eixample, al mig de la ciutat de Barcelona, en una zona fronterera entre els barris de la Dreta de l’ Eixample, el Camp d’ en Grassot i Gràcia Nova i la Sagrada Família, monument situat molt pròxim a l’ emplaçament.
El conjunt de mitgeres proposades s’orienten als Jardins de Caterina Albert, una enorme plaça amb aspecte de parc, que genera un gran interior d’ illa entre un passatge estret i el típic carrer ample de l’ Eixample.
Les actuals parets mitgeres objecte d‘ intervenció pertanyen a unes finques construïdes a principis del segle XX, entre els anys 1920 i 1935, amb tècniques tradicionals. Les façanes dels edificis estan acabades amb estucs de calç, utilitzant forja en la serralleria i fusta en els seus tancaments.
La proposta amb una actitud contextual haurà de considerar l’ atmosfera del lloc mantenint certs valors ambientals. Els materials d’acabat, els seus cromatismes així com els ritmes dels buits arquitectònics son aspectes que es troben en l’ entorn.