Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
Vés al contingut

Nadal 2024

Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Nadal
  • Activitats
  • Festival a la Plaça Catalunya
  • Nadal als districtes
  • Comerços i mercats
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Tradicions
  • Receptes
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Nadal
  • Activitats
  • Festival a la Plaça Catalunya
  • Nadal als districtes
  • Comerços i mercats
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Tradicions
  • Receptes
  1. Inici
  2. / Receptes

Risotto de ceps

Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra un element, que pot ser una imatge o un vídeo. Feu servir els controls de l’àrea "Controls de la galeria" per veure l’element anterior o el següent. També podeu fer clic sobre l’element que voleu visualitzar.
Feu clic per ampliar la imatge
Slide 1 of 1

Ingredients

  • arròs bomba o italià especial per a risotto (1 tassa per persona)
  • ½ kg de ceps frescos o deshidratats (1 bossa petita per persona)
  • ½ fetge d'ànec fresc
  • ½ ceba
  • 250 g de formatge parmesà
  • brou
  • mantega o 1 llauna petita de mousse de paté d'ànec
  • sal

Un arròs cremós tan fàcil de fer que et sorprendrà. Amb pocs ingredients pots aconseguir un primer per llepar-se'n els dits.

Elaboració:

Sofregeix mitja ceba, tallada ben petita, en una paella petita i no gaire fonda. Quan s'hagi daurat, afegeix-hi els ceps, a discreció, tallats a gust del consumidor. Si no en tens de frescos, en pots fer servir de deshidratats, una bossa petita per persona. En aquest cas, fes servir aigua per rehidratar-los; després, aquesta aigua et servirà per reforçar el brou, que pot ser del que et vingui de gust.

Mantingues el brou calent a foc molt baix. Incorpora l'arròs (1 tassa per persona) a la paella, amb la ceba i els ceps. Tot seguit, aboca-hi una mica de brou amb un cullerot i comença-ho a remenar, vigilant que el foc estigui sempre més aviat baix.

Quan l'arròs comenci a beure's el brou, incorpora-n'hi més, procurant que no s'enganxi, i remena-ho sovint amb una forquilla de fusta. Sala-ho una mica, amb compte, perquè al final hi posaràs el parmesà, que és un formatge força fort de sal.

Tot i que no trigaràs gaire a preparar el risotto (menys de mitja hora), has d'estar molt pendent dels fogons. És convenient que remenis constantment l'arròs i que hi vagis agregant el brou abans que quedi massa sec.

A última hora, fregeix, volta i volta, dos o tres talls de fetge d'ànec fresc en una altra paella.

Tasta l'arròs i quan estigui al punt, posa-hi un parell de cullerades de mantega, o de mousse de paté d'ànec, afegeix-hi el parmesà ratllat, remena-ho per última vegada perquè quedi tot ben barrejat, i retira-ho ràpidament del foc.

Serveix-lo al plat amb els talls de fetge d'ànec per damunt, i menja-te'l de seguida.

Ingredients

  • arròs bomba o italià especial per a risotto (1 tassa per persona)
  • ½ kg de ceps frescos o deshidratats (1 bossa petita per persona)
  • ½ fetge d'ànec fresc
  • ½ ceba
  • 250 g de formatge parmesà
  • brou
  • mantega o 1 llauna petita de mousse de paté d'ànec
  • sal

Comparteix aquest contingut

  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Copiar enllaç
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Mapa web
  • Contacte Obre en una finestra nova
  • Accessibilitat
  • Avís Legal