Ingredients
- Peix sencer (lluç, llobarro, orada, besuc...)
- Ceba
- Patates
- Tomàquets
- Vi blanc
- Pebre negre molt
- Sal
- Oli d'oliva verge
Fàcil de preparar, aquest peix al forn et farà triomfar a taula. Una bona alternativa a la carn.
Elaboració:
En una plata de forn amb oli calent hi poses primer la ceba, tallada a la juliana, i quan estigui una mica cuita, les patates, tallades a rodanxes primes i, finalment, els tomàquets tallats a quarts.
Ho salpebres, hi tires el vi i l'enfornes per fer-ne la reducció. Quan les patates comencin a estar toves hi afegeixes el peix, escatat i salpebrat. El col·loques sobre les verdures i l'enfornes. Cal anar-lo regant de tant en tant amb el suc fins que sigui cuit. A l'hora de servir-lo, el fas a talls d'aproximadament uns 400 g per persona.
Aquesta proposta porta una base de verdures –a la qual n'hi pots afegir d'altres, com ara pebrots, alls, fonoll, etc.- però si el vols fer sol, només amanit amb oli, et quedarà igual de gustós.
Ingredients
- Peix sencer (lluç, llobarro, orada, besuc...)
- Ceba
- Patates
- Tomàquets
- Vi blanc
- Pebre negre molt
- Sal
- Oli d'oliva verge