Llobarro al forn
Ingredients
- 1 llobarro
- 1 o 2 cebes
- 2 o 3 tomàquets madurs
- 3 grans d'all
- oli d'oliva
- julivert i sal
Un plat de festa. La carn del llobarro és molt fina i gustosa. Té molt poc greix i moltes proteïnes.
Elaboració:
Cobreix el fons d'una safata de forn ample amb oli d'oliva. Posa-hi la ceba en cercles fins que cobreixi tota la safata. Repeteix aquest procediment amb el tomàquet sobre la ceba. Assaona-ho i ruixa-ho amb oli d'oliva. Amb un ganivet, fes dos talls al llobarro i assaona'l. Pica en un morter els alls, el julivert, afegeix-hi un rajolinet d'oli, i introdueix la picada en els talls del peix.
Col·loca el llobarro a la safata i ruixa'l amb oli d'oliva. Introdueix el peix al forn, que ha d'estar a 170 graus, durant vint minuts (dependrà de la mida del peix, però mai no podrà quedar sec). Treu el peix de la safata amb molta cura perquè no es trenqui i col·loca'l amb tota la seva salsa en una safata neta.
Ingredients
- 1 llobarro
- 1 o 2 cebes
- 2 o 3 tomàquets madurs
- 3 grans d'all
- oli d'oliva
- julivert i sal