Ingredients
- Llata de vedella tallada a bistecs petits
- Farina
- Sal
- Pebre negre mòlta
- Moixernons secs
Per al sofregit:
- Ceba seca
- Tomàquets canaris
- Vi blanc
- Brandi
- Oli oliva
Per a la picada:
- Ametlles
- Alls secs
- Julivert
Un plat amb les aromes de la cuina de l'àvia. Anima’t i descobreix com preparar-ho.
Elaboració:
Primer de tot deixa els moixernons en remull un parell d'hores, perquè es rehidratin (només en el cas que tinguis els bolets secs). Mentrestant, salpebra, enfarina i fregeix la carn en una cassola amb oli. La reserves.
En el mateix oli, fes el sofregit amb la ceba i el tomàquet trinxat ben fi. A continuació, hi afegeixes la carn i la flameges amb el brandi. Després hi tires el vi blanc i ho deixes reduir.
Ho mulles amb aigua fins que quedi ben cobert i ho deixes coure a foc suau fins que la carn sigui ben tendra. Mentrestant, pots anar fent la picada que reservaràs per tirar-la al final, just quan faltin 10 minuts per apagar el foc.
Abans, però, hauràs escorregut els bolets, que passaràs un moment per la paella abans d'afegir-los a la cassola.
De variacions per a aquest plat n'hi ha tantes com cuiners el fan. Només te n'apuntarem tres: hi pots afegir olives sense pinyol, o brou de carn en comptes d'aigua i, per a la picada, hi pots posar una nyora, una mica de xocolata i uns carquinyolis.
Ingredients
- Llata de vedella tallada a bistecs petits
- Farina
- Sal
- Pebre negre mòlta
- Moixernons secs
Per al sofregit:
- Ceba seca
- Tomàquets canaris
- Vi blanc
- Brandi
- Oli oliva
Per a la picada:
- Ametlles
- Alls secs
- Julivert