Arròs de pollastre del Prat amb carbassa i romesco d’avellanes de Reus
Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra un element, que pot ser una imatge o un vídeo. Feu servir els controls de l’àrea "Controls de la galeria" per veure l’element anterior o el següent. També podeu fer clic sobre l’element que voleu visualitzar.
Slide
of 1Ingredients
- 80 g d’arròs del delta varietat Sénia
- 100 g de carbassa violí
- 1 ceba de figueres
- 1 l de brou de pollastre
- 1 tomàquet madur
- 4 grans d’all
- 6 cl d’oli d’oliva verge
- 500 g de pollastre del Prat, tallat petit
- 1 g de sal
- 30 g d’avellanes de Reus
- 2 cl de vinagre de Xerès
Elaboració:
Per el romesco d’avellanes:
- Escaliveu mitja ceba, dos grans d’all i el tomàquet, al forn, amb un raig d’oli, a foc viu, fins que estiguin cuits i hagin agafat color. Al got de la batedora, poseu les avellanes torrades, sal, el vinagre de Xerès , les verdures escalivades pelades y un bon raig d’oli d’oliva, i tritureu-ho fins que us quedi un romesco ben fi.
Per a l’arròs
- Poseu una mica d’oli en una paella de ferro i enrossiu-hi el pollastre, prèviament salpebrat, fins que agafi color. Incorporeu-hi la ceba tallada a daus i l’all, i enrossiu-ho tot junt.
- Tot seguit, cobriu-ho amb aigua i coeu-ho 45 minuts a foc baix i tapat, fins que el pollastre estigui tendre i l’aigua s’hagi evaporat.
- Afegiu l’arròs a la paella i doneu-li unes voltes a foc baix. Afegiu-hi la carbassa tallada a daus i alguna verdura que ens agradi de temporada, com carxofes. Incorporeu-hi el brou i rectifiqueu-ho de sal. Acabeu la cocció al forn, 12 minuts, a 220 ºC.
- Traiem la paella del forn, tasteu-lo per comprovar-ne el punt i decoreu-lo amb uns punts de romesco d’avellanes. La proporció de brou per fer un arròs sec, es una part d’arròs per quatre de brou.
La proporció de brou per fer un arròs sec, es una part d’arròs per quatre de brou.
Ingredients
- 80 g d’arròs del delta varietat Sénia
- 100 g de carbassa violí
- 1 ceba de figueres
- 1 l de brou de pollastre
- 1 tomàquet madur
- 4 grans d’all
- 6 cl d’oli d’oliva verge
- 500 g de pollastre del Prat, tallat petit
- 1 g de sal
- 30 g d’avellanes de Reus
- 2 cl de vinagre de Xerès

Un sistema alimentari sostenible crea prosperitat, promou la justícia social, preserva i regenera els recursos naturals i els ecosistemes i salvaguarda la capacitat de les generacions futures d’alimentar-se de manera sostenible. L’alimentació sostenible és bona per a les persones, bona per als territoris i bona per al planeta.
1