Api-rave a la sal, xips de salsifí, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà
Recepta sostenible
Ingredients
- 1 api-rave
- 2 kg de sal gruixuda (forn)
- 4 clares d’ou
- 1 salsifí
- 150 ml d’oli per fregir
- 400 g de pastanaga
- 200 ml de fons fosc de verdures
Elaboració:
- Bateu les clares d’ou, gairebé fins a punt de neu, i mescleu-les amb la sal gruixuda. En una safata de forn poseu-hi l’api-rave, cobriu-lo amb la mescla anterior i fornegeu-ho uns 30-40 minuts. Retireu-ho, trenqueu la coberta, peleu l’api-rave i reserveu-lo.
- Peleu el salsifí, talleu-lo i fregiu-lo en oli d’oliva. Reserveu-lo en paper absorbent.
- Netegeu les pastanagues. En una cassola, afegiu-hi una mica de mantega i salteu-hi les pastanagues. Afegiu-hi la mel, el romaní i una mica d’aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure. Retireu-ho del foc i reserveu-ho.
- Feu un fons fosc amb els sobrants de les verdures i deixeu-lo reduir fins a obtenir una textura demi-glacé.
Al·lèrgens:
- Ou
Ingredients
- 1 api-rave
- 2 kg de sal gruixuda (forn)
- 4 clares d’ou
- 1 salsifí
- 150 ml d’oli per fregir
- 400 g de pastanaga
- 200 ml de fons fosc de verdures
Un sistema alimentari sostenible crea prosperitat, promou la justícia social, preserva i regenera els recursos naturals i els ecosistemes i salvaguarda la capacitat de les generacions futures d’alimentar-se de manera sostenible. L’alimentació sostenible és bona per a les persones, bona per als territoris i bona per al planeta.
1