Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
Vés al contingut

Nadal 2024

Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Nadal
  • Activitats
  • Festival a la Plaça Catalunya
  • Nadal als districtes
  • Comerços i mercats
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Tradicions
  • Receptes
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Nadal
  • Activitats
  • Festival a la Plaça Catalunya
  • Nadal als districtes
  • Comerços i mercats
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Tradicions
  • Receptes
  1. Inici
  2. / Receptes

Capó farcit de Nadal

Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra un element, que pot ser una imatge o un vídeo. Feu servir els controls de l’àrea "Controls de la galeria" per veure l’element anterior o el següent. També podeu fer clic sobre l’element que voleu visualitzar.
Feu clic per ampliar la imatge
Slide 1 of 1

Ingredients

  • 1 capó o pollastre d'uns 2 kg
  • 300 g de prunes
  • 50 g de pinyons
  • 100 g d'orellanes
  • 2 pomes
  • 1 llimona
  • 1 gotet de xerès sec
  • 8 salsitxes
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 ramet d'herbes aromàtiques
  • 1 copeta de conyac
  • 2 grans d'all amb pell
  • 1 cullerada de Maizena
  • ¼ litre de brou
  • sal
  • pebre negre
  • 100 g de figues seques

Un dels plats estrella tradicionals de les festes de Nadal. Segueix aquesta recepta clàssica per sorprendre els teus companys de taula.

Elaboració:

Neteja el capó i socarrima'l. Ruixa'l per dintre amb el suc de la llimona i posa-hi sal i pebre negre. Farceix-lo amb dues pomes tallades a trossos, les salsitxes, la meitat de les prunes, les orellanes, els pinyons i la meitat de les figues seques. La part del pollastre que quedi oberta l'has de cosir amb escuradents perquè quedi ben tancada. Posa el capó salat per fora en una cassola amb oli. Gira'l fins que quedi ben daurat. Al voltant posa-hi la ceba tallada en forma de làmines, la pastanaga a trossets, els alls sencers i el ramet d'herbes aromàtiques.

Posa'l al forn, que ha d'estar ben calent. Haurà de coure, aproximadament una hora i un quart. Mentre es cou, vés-hi tirant el conyac, el xerès sec i el quart de litre de brou. Quan falti mitja hora per acabar la cocció (o sigui, quan faci tres quarts d'hora que el tens al forn), hi afegeixes les prunes i les figues que t'han quedat.

Una vegada cuit, treu el capó de la cassola i també el ramet d'herbes aromàtiques, les prunes i les figues. Afegeix al suc que queda una cullerada de Maizena desfeta amb aigua. Deixa-ho coure tot uns cinc minuts (ho has d'anar remenant perquè no s'agafi). Després, passa la salsa pel colador xinès.

Posa el pollastre o capó en una plata amb el suc i envoltat de prunes i figues.

Ingredients

  • 1 capó o pollastre d'uns 2 kg
  • 300 g de prunes
  • 50 g de pinyons
  • 100 g d'orellanes
  • 2 pomes
  • 1 llimona
  • 1 gotet de xerès sec
  • 8 salsitxes
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 ramet d'herbes aromàtiques
  • 1 copeta de conyac
  • 2 grans d'all amb pell
  • 1 cullerada de Maizena
  • ¼ litre de brou
  • sal
  • pebre negre
  • 100 g de figues seques

Comparteix aquest contingut

  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Copiar enllaç
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Mapa web
  • Contacte Obre en una finestra nova
  • Accessibilitat
  • Avís Legal