La cocina de Barcelona en época moderna, siglos XVI-XVIII
Aquest seminari té com a objectiu presentar algunes de les aportacions de l’època moderna a la història de l’alimentació, una disciplina cada cop més consolidada entre els investigadors. La riquesa i l’excepcionalitat de les fonts documentals catalanes permeten aproximar-nos als sistemes alimentaris moderns en tota la seva complexitat. A través de l’estudi dels llibres de cuina impresos, i els receptaris domèstics, eclesiàstics i gremials, s’analitzarà l’evolució dels productes alimentaris, dels plats quotidians i festius així com els seus significats i usos entre diferents classes socials de la Barcelona moderna.
Programa
DIJOUS 14 DE GENER 2021
16 h Obertura
16.15 h L'alimentació a la Barcelona de l'època moderna
Maria Angels Perez Samper, UB
17.00 h Els receptaris i llibres de cuina catalans a l’època moderna
Jordi Bages-Querol, UOC
17.45 h Pausa
18.00 h L’art de fer confitures a la Barcelona moderna
Marta Manzanares, Universitat de Cambridge
18.45 h Debat general
Data
Dijous 14 de gener de 2021
Horari
A les 16 h
Observacions
Retransmissió en línia a través del canal de YouTube del MUHBA.
Informació i reserves
Per a qualsevol altra informació: 93 256 21 22 (de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h).
informaciomuhba@bcn.cat
El MUHBA es reserva el dret d'anul·lar activitats.
El preu de les activitats està subjecte a les taxes i els preus públics vigents.
Si no s'especifica altrament, les visites i els itineraris es fan en català.
Per a grups, el MUHBA ofereix les visites i els itineraris en altres llengües, aixi com la interpretació en llenguatge de signes.