El llegat del patrimoni industrial. El cas de Barcelona
El projecte d’investigació de la Universitat de Lleida “El llegat mediàtic del patrimoni industrial”, guanyador de la convocatòria del 2016 del programa RecerCaixa promou, en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), aquesta jornada com un punt de trobada entre diversos actors que conviuen amb el denominat patrimoni industrial de Barcelona.
Fer coincidir en un mateix debat el món acadèmic, els tècnics i professionals i la ciutadania activa en la matèria ha estat l’objectiu d’aquesta trobada, que pren el concepte de llegat del patrimoni industrial com a nucli del debat. Entenem com a llegat tot allò que ha subsistit de les generacions passades i ens és donat com a herència. Un cop rebut cal interpretar-ho i incorporar-ho al nostre present.
En aquest cas, del patrimoni industrial ens arriba un llegat que pot tenir diverses dimensions: pot ser constructiu, sociocultural, mediàtic o simbòlic. Amb la intenció de reflexionar entorn de les experiències que han tingut lloc a Barcelona en aquest àmbit i de les expectatives que sorgeixen en noves formes de gestió, les ponències es dedicaran a exposar casos actius de tractament del llegat, com pot ser l’aprofitament del valor d’ús dels espais fabrils, l’emmagatzematge i la utilització de fonts documentals escrites i orals vinculades a la industrialització, o el retrobament de la identitat vinculada als barris industrials en mans de moviments veïnals reivindicatius, entre d’altres.
Díptic de la Jornada 'El llegat del patrimoni industrial. El cas de Barcelona'
Dates
Lloc
Periode Històric
Observacions
MUHBA Pl. del Rei, Sala de Martí l’Humà
Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
museuhistoria@bcn.cat
Veure mapa