LES HAGADÀS DE BARCELONA (SEGLE XIV), LLIBRES DEL SOPAR PASQUAL JUEU
Imatge
Aquest vespre comença la Pasqua jueva i us recordem que a Barcelona hi havia en les primeres dècades del segle XIV un ambient urbà sensible a les influències artístiques més innovadores. En aquell moment del gòtic, els tallers barcelonins van ser un focus molt actiu en l’elaboració d’hagadàs, els manuscrits que contenen el ritual del sopar pasqual jueu, encarregades per famílies del Call de Barcelona i d’altres comunitats jueves. En la seva confecció hi treballaren jueus i cristians, que compartien l’estil i tenien models iconogràfics comuns.
L’exposició “Hagadàs Barcelona, l'esplendor jueva del gòtic català” va reunir, per primer cop en més de sis segles, una mostra àmplia d’aquestes obres esplèndides del gòtic català que posteriorment, amb l’expulsió dels jueus, es van dispersar pel món.
El museu també ha treballat la història del poble jueu a Barcelona en una exposició com Salomó ben Adret. El triomf d'una ortodòxia i al nostre espai MUHBA El Call. A la nostra web podeu consultar el seu llibret de sala, Els jueus a la Barcelona medieval, o la Guia d'Història Urbana Call/Bcn.
Tour virtual de l’exposició ‘HAGADÀS BARCELONA. L’esplendor jueva del gòtic català’
En català
En hebreu
Llibret de sala de l’exposició ‘HAGADÀS BARCELONA. L’esplendor jueva del gòtic català’
En català
En castellà
En anglès
En hebreu