Sales de la ceràmica i del vidre (sales 12, 13 i 14)
A la sala 12 hi trobem 90 pots de farmàcia oalbarelos. La decoració amb escuts ens recorda la importància que van tenir les apotecaries monàstiques i conventuals en el passat. Entre els pots de farmàcia podem observar una rica col·lecció de tinters i especiers exhibits en una vitrina i un pupitre. Cal destacar el singular muntatge de la vitrina.
A la vitrina central hi ha diversos gerros i bols de Talavera i Puente del Arzobispo, exemplars ben lluïts decorats amb escenes policromes d'animals i figures de cavallers. A la part inferior destaca un bol amb una escena de tauromàquia de Talavera de la Reina, un dels centres castellans de producció hispana de major projecció.
La sala 14 està dedicada exclusivament a la ceràmica daurada, produïda a Manises, Catalunya i Aragó, preferentment dels segles XVI i XVII. La ceràmica daurada o de reflex metàl·lic s'aconsegueix a partir de diverses coccions; a una base d'esmalt blanc ja cuita s'hi afegeix un aliatge de diferents metalls dissolt en vinagre que, en coure's altre cop, li dóna aquest aspecte metàl·lic.
A la sala 13 s'hi presenten més exemples de ceràmica daurada. Una altra col·lecció destacable és el conjunt de plats catalans de ceràmica blava del segle XVIII , en els quals la decoració ocupa tota la superfície del recipient.
Per últim hi ha dos treballs ben interessants de la Manufactura d'Alcora, la primera experiència industrial espanyola dedicada a la producció ceràmica de gran qualitat. Al centre de la sala hi destaca la còpia en pisa esmaltada del grup hel·lenístic conegut com el Toro Farnese. També d'Alcora és una placa del Via Crucis, onzena estació de les catorze que conformen el calvari de Jesús, penjada a la paret.