Sales de la ceràmica i del vidre. Col·lecció de piques d'aigua beneïda (sales 10 i 11)
Marès va crear la seva pròpia col·lecció de ceràmica, una especialitat força comuna entre els col·leccionistes. Hi va dedicar cinc sales en les quals s'exhibeix una gran diversitat d'objectes i on predominen els productes elaborats als principals tallers hispans: Talavera de la Reina, Puente del Arzobispo, Manises, Alcora, Muel, Terol i Catalunya. La característica comuna de tots ells és l'ús de l'esmalt vitri.
Aquestes sales dedicades a la ceràmica (sales 10 i 11) presenten una variada col·lecció de piques beneiteres. Les piques beneiteres o aiguabeneiteres són petits recipients d'aigua, preferentment destinats a l'ús de la devoció privada, que es penjaven a la paret o en un moble. Generalment es componen d'un petit vas i d'una placa, sovint decorada amb iconografia religiosa. Dins el vas s'hi dipositava l'aigua beneïda , amb la qual els fidels se senyaven com a ritual de purificació.
El conjunt està conformat per un ampli ventall de formes i tècniques que abasta des de treballs de gust popular a productes més elaborats, preferentment hispans, d'entre els segles XVIII i XIX: Talavera, Manises, Alcora, Terol, Real Fábrica de Cristales de la Granja, etc.
Al centre de la primera sala s'hi presenten 31 piques d'aigua beneïda de vidre, de llarga tradició a Catalunya i Mallorca. Destaquen les seves gracioses formes executades pels mestres de la tècnica de bufar el vidre.
A la part alta de les parets de la segona sala s'hi pot apreciar la col·lecció de rajoles, majoritàriament catalanes i valencianes del segle XVI amb motius heràldics, que guarnien els terres i les parets de monestirs, convents i edificis civils. Entre ells, un conjunt, decorat amb els emblemes de diversos abats, procedeix del monestir cistercenc de Poblet.