Aula de mercat 2022
Es comptarà amb diverses col·laboracions de xefs, prescriptors, i col·lectius que tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia alineada amb el concepte d’alimentació sostenible i saludable.
En aquest espai aprendrem receptes aplicant noves tècniques i productes, com reaprofitar els aliments, maridatges, còctels, històries i receptes de mercat, de la mà de la periodista gastronòmica Carme Gasull.
divendres, 21 d’octubre
12:45 - 13:30 h
Presentació del llibre "Temps de Mercats II"
L’Aula de la fira acollirà la presentació del llibre “Temps de Mercat II”, escrit per la Carme Gasull i editat per l’IMMB i els Serveis Editorials de l’Ajuntament. Es tracta del segon llibre d’una sèrie de tres, que presenta receptes fàcils i saludables de producte de temporada que es poden comprar als mercats. El llibre es distribuirà gratuïtament per tots els mercats municipals.
15:15 - 16:15 h
Taula rodona "Llegir i menjar, un maridatge Dominical"
Parlarem de la relació entre la literatura i la gastronomia des del punt de vista del Mercat Dominical del Llibre. Un maridatge que ve de llarg. Llibres de cuina, novel·les, contes, poemes en els que la literatura n’és protagonista o un marc de fons. Parlarem també del col·leccionisme de llibres culinaris, de la tradició de la literatura gastronòmica, de la cuina al món del paper imprès i la cultura popular i de moltes coses més que sorgiran en una xerrada amb experts, llibreters i escriptors habituals del Mercat Dominical de Sant Antoni.
Participants: Leo Coyote: escriptor i client del Mercat Dominical. Jordi Pablo: artista conceptual. Docent a la UAB, a l'Escola Illa de Sabadell i a l'Escola Massana. Client del Mercat Dominical. Pablo Fernández Sopuerta, llibreter del Mercat Dominical. Fuensanta García, llibretera del Mercat Dominical
16:45 - 17:45 h
Taller de poke de salmó noruec
Seafood from Norway
20:00 - 20:45 h
Taller de cocktails
Royal Bliss
dissabte, 22 d’octubre
11:15 - 12:00 h
Showcooking d’aprofitament del pa.
L'espai Consum Responsable, referent de consum conscient a la ciutat de Barcelona, ofereix un showcooking de reaprofitament per fer front al malbaratament alimentari de pa com a element base de les nostres dietes. Cuinarem dues receptes: ‘ajo mulero’ i hamburgueses vegetals de dos colors arrebossades en farina de pa.
13:45 - 14:30 h
Showcooking de llegums i d’aprofitament
Anjalina Chugani
15.00 - 15:45 h
Taller de sushi de salmó noruec amb verdures en tempura
Seafood from Norway
17:30 - 18:15 h
Showcooking: Cuina de mercat
Xef Rafuel
18:45 - 19:45 h
Taller de sushi de salmó noruec amb alvocat i ceba torrada
Seafood from Norway
20:30 - 21:30 h
Degustació de cerveses
DAMM
diumenge, 23 d’octubre
11:30 - 12:30 h
Xerrada sobre el malbaratament alimentari
Banc dels Aliments
*amb el patrocini de TRAM
13:00 - 14:00 h
Taller de tints naturals
La Tintorista
14:30 - 15:15 h
Taller de sushi de salmó noruec amb cogombre i pastanaga
Seafood from Norway
16:00 - 16:30 h
Xerrada dieta mediterrània
La doctora Sara Castro és membre del Comitè Científic de la Fundació Dieta Mediterrània i membre dels equips de la Fundació Bosch i Gimpera i de la Universitat de Barcelona-Hospital Clínic de Barcelona.
17:00 - 17:45 h
Coneixes el cafè d'especialitat? Degustació
Incapto
18:15 - 19:15 h
Degustació de vins catalans
Institut Català de la vinya i el vi