Coneix els amfitrions i les amfitriones del Barcelona International Community Day 2024

Un empresari anglès apassionat per la gastronomia i la cuina, una investigadora libanesa del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i un artista txec que ha desenvolupat el seu art a Barcelona són alguns dels professionals internacionals que participaran a l’esdeveniment.

..
20/06/2024 - 10:40 h

Torna el Barcelona International Community Day, la gran trobada anual de l’ecosistema de talent internacional de la ciutat. Es tracta de l’esdeveniment de referència per als professionals d’arreu del món que viuen i treballen a Barcelona. Tindrà lloc el dissabte 28 de setembre al Museu Marítim.

La jornada comptarà un any més amb tot un programa d’activitats, tallers i conferències per fomentar el contacte entre els membres de la comunitat i afavorir la seva integració a la ciutat. També s’oferirà una fira amb empreses, entitats i associacions que mostraran els seus serveis, productes i iniciatives per a la comunitat internacional.

El Barcelona International Community Day compta cada any amb la figura dels amfitrions i amfitriones: sis professionals de diversos orígens i perfils, establerts a Barcelona, que comparteixen les seves vivències a la ciutat amb el públic assistent i amb l’objectiu d’ajudar i inspirar a través de la seva experiència personal.

Els amfitrions i amfitriones de 2024

Comencem presentant la Deepika Bhoolabhai, nascuda a Sud-àfrica i d’arrels índies. Barcelona la va enamorar fa 18 anys gràcies a la combinació de mar i muntanya, la seva gent, l’idioma i l’estil de vida. Tres mesos després d’arribar també es va enamorar del seu actual marit, en Xavi, amb qui té dos fills i viu a Gràcia. El 2013 va obrir una escola d’anglès al barri, i el 2020 es va introduir en el coaching i en l’àmbit de la interculturalitat i la diversitat. També es va unir a SIETAR, i actualment és la presidenta de SIETAR Espanya. A més dirigeix SOAR, la seva pròpia escola per a coaches enfocats al desenvolupament personal i laboral.

El Joe Woodward, procedent del Regne Unit, és l’amfitrió amb més experiència a la ciutat: hi porta 27 anys! Va arribar a Barcelona el 1997 i va començar a fer classes d’anglès a acadèmies d’idiomes. També va passar per una multinacional, on es va ocupar de diverses responsabilitats, però la seva passió sempre ha estat el menjar i la cuina. Amb el temps, va decidir fer d’aquest hobby la seva professió, combinant-lo amb l’experiència com a formador i en el món empresarial. Delicious English és el seu negoci propi, on ofereix tallers i cursos gastronòmics. El Joe està casat amb una catalana de les Terres de l’Ebre i té una filla.

L’Alexa Ramírez, en canvi, és la més nouvinguda de tots, ja que porta dos anys a Barcelona. Hi va arribar captivada per l’ambient acollidor de la ciutat i també pel seu ecosistema innovador, que atrau cada vegada més talent internacional. Nascuda a Costa Rica, té gairebé 10 anys d’experiència en la gestió de projectes en l’àrea de les finances. Des de 2019 treballa a Bayer, la multinacional líder en medicina, farmàcia i agricultura, on ha exercit un paper clau en la implementació de diversos projectes estratègics. Des de 2022 és a Barcelona, gaudint del que considera l’equilibri perfecte entre el creixement professional i la qualitat de vida.

Un perfil molt diferent és el del Miroslav Stibůrek, també conegut com a Miroslavo. Procedent de l’antiga Txecoslovàquia, va estudiar a Anglaterra i es va instal·lar a Barcelona el 2016. Sempre ha estat un apassionat de l’art: ha estudiat fotografia i il·lustració digital a la universitat, i també s’ha dedicat a la pintura. El trasllat a Barcelona va contribuir en el seu desenvolupament creatiu, que el va ajudar a explotar les seves habilitats artístiques, a participar en exposicions de disseny i art i a guanyar diversos premis internacionals. Es defineix com “un home del Renaixement”, i considera Barcelona la ciutat perfecta per seguir creixent i inspirant-se.

La història de l’Amal Rahmeh també és molt interessant. Va néixer al sud del Líban, on va viure una infància profundament marcada per la guerra. Després de llicenciar-se i obtenir un Màster en Bioquímica a la Universitat Americana de Beirut, es va doctorar als EUA i va ser nomenada subdirectora del Centre d’Excel·lència per a la Recerca Translacional en Virologia de la Harvard Medical School. La nostàlgia de viure vora el Mediterrani la va portar a Barcelona el 2020, acompanyada del seu marit i la seva filla. Aquí ha continuat investigant a la UPF, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Els seus gustos són variats: és una cuinera àvida i també una amant de les òperes, els clubs d’indie-rock i l’obra de Salvador Dalí.

El Nats Sisma prové de la ciutat de Bacolod, a les Filipines. Es va mudar a Manila per aprofitar les oportunitats professionals de la capital i la seva passió pels idiomes (en parla cinc) el va portar a rebre una beca de l’AECID per estudiar un màster a Galícia. També va viure a Madrid i, finalment, es va mudar a Barcelona el 2009. Aquí col·labora com a periodista a la revista The Expat Filipino Magazine, que difon experiències i èxits professionals d’expatriats filipins a Europa. Està molt involucrat en la diàspora filipina de Barcelona, és professor voluntari de castellà per a filipins nouvinguts i dirigeix el Cor Kudyapi al Raval.

Tots ells formaran part del pròxim Barcelona International Community Day, dins el programa d’activitats que es podrà consultar en unes setmanes. Assabenta’t de les darreres notícies a les nostres xarxes socials i subscriu-te al butlletí de la comunitat internacional per no perdre’t res.