Es preveu una nova baixada de la mobilitat en transport públic aquest cap de setmana

El cap de setmana passat la demanda va caure fins al 70-80 %. Durant la setmana, la demanda ha quedat entorn al -50% respecte l’any anterior, mentre que en els mesos de setembre i fins a finals d'octubre estava entorn el -40%, com a resultat d'una menor mobilitat laboral i d'estudis arran de les noves recomanacions preventives.

06/11/2020 14:55 h

Ecologia Urbana

Des d’avui divendres a les 6 de la matinada, fins dilluns a les 6.00 hores, la mobilitat entre municipis estarà novament restringida a les excepcions de mobilitat permeses.

El cap de setmana passat, aquest confinament municipal va suposar una significativa caiguda de la demanda de transport públic, que va situar-se entre un 55-60 % respecte l’any anterior el divendres, i fins al 70-80% el dissabte i el diumenge. Durant aquesta setmana la demanda s’ha situat al 50%, de manera que es detecta una baixada important de la mobilitat respecte les setmanes anteriors, quan la mitjana se situava entorn el 60%.

La majoria de les línies urbanes i interurbanes, ferroviàries i de bus, mantenen l’oferta de cap de setmana. Tanmateix, vetllant per la major eficiència dels serveis de transport que serveixen la Universitat Autònoma, dissabte i diumenge Rodalies de Catalunya ajustarà el servei de la línia R8 Martorell – Granollers Centre (per Cerdanyola Universitat) i no operarà la línia R7 Barcelona Sant Andreu Arenal – Cerdanyola Universitat.

Recordem també que el servei ferroviari es manté fins a nou avís en horari nocturn limitat, de 5.00 a 24.00 hores, també durant el cap de setmana, tenint en compte que la mobilitat nocturna segueix restringida després de les 22.00 hores, però amb l’objectiu de donar servei als desplaçaments per motius justificables segons la normativa.

Cal remarcar la necessitat de viatjar amb la mascareta ben posada en tot moment (i per tant, no menjar i no beure durant els trajectes), la recomanació de minimitzar la interacció social, evitant parlar durant els viatges, així com seguir la resta de recomanacions de seguretat dels operadors de cadascun dels mitjans de transport públic.

Font: ATM.

Etiquetes associades a la notícia