El transport públic segueix oferint el 100% del servei

No pot realitzar-se cap activitat que suposi treure’s la mascareta dins el transport públic, com menjar o beure, que s'ha de fer en sortir, a l'aire lliure. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) demana més mesures de flexibilització horària laboral que permetin evitar l’hora punta.

19/10/2020 11:15 h

Ecologia Urbana

La xarxa de transport públic segueix oferint el 100% del servei i al màxim de la seva capacitat, encara que la demanda baixi considerablement donades les noves restriccions arran de la resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre.

Tanmateix, es manté encara el servei de transport públic nocturn limitat establert al juliol, de manera que tots els serveis ferroviaris (metro, FGC i Tram) finalitzen el seu servei a la mitjanit tots els dies de la setmana. El NitBus de l’àrea metropolitana manté la mateixa oferta com fins ara.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) demana més flexibilització horària de les activitats laborals i docents que no es veuen afectades per les restriccions. L’objectiu és que, amb més flexibilització dels horaris d’entrada i sortida a la feina, podran evitar-se les hores punta del transport públic, situades habitualment entre les 6.00 i les 9.00 hores del matí, i que suposen una major concentració de persones.

Malgrat això, l’ATM recorda que la demanda mitjana en hora punta se situa, excepte en ocasions episòdiques, a un 64% respecte la registrada l’any passat en el mateix període.

Compliment de la normativa d’autoprotecció

L’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic, en tot moment, i sense excepcions. Per tant, totes aquelles activitats que puguin suposar treure’s la mascareta, com menjar o beure, s’han d’evitar en qualsevol cas per part de les persones usuàries mentre facin ús del transport públic.

Alhora, per tal de potenciar les mesures d’autoprotecció, els diferents operadors de la xarxa de transport públic reforçaran la instal·lació de gels hidroalcohòlics en aquelles estacions interiors on encara no n’hi havia.

Aprofitem per recordar que els diferents estudis efectuats internacionalment sobre la incidència del transport públic en la transmissió de la covid-19 indiquen que aquesta és mínima.

Finalment, i donades les restriccions previstes a la resolució, l’ATM establirà un procediment de compensació per les T-jove afectades per la supressió de la docència universitària teòrica presencial.

Aquest procediment, en la línia de les compensacions ja aplicades pels títols afectats per l’estat d’alarma  de la primera onada, s’anunciarà properament.

FONT: ATM

Etiquetes associades a la notícia