Aquest cap de setmana, el transport públic manté la seva oferta per donar servei als desplaçaments permesos

La ciutadania ha d’evitar desplaçar-se i ha de reduir la seva interacció social. Les mesures especials de restricció de la mobilitat entre municipis regeixen fins les 6 del matí del proper dilluns 2 de novembre.

31/10/2020 08:00 h

Ecologia Urbana

Arran de les noves restriccions publicades a la resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, el transport públic seguirà oferint el 100% de la seva capacitat actual, tal com marca la mateixa resolució del Departament de Salut.

Tanmateix, recordem que la ciutadania ha de reduir al màxim els desplaçaments. Pel què fa al cap de setmana, amb la restricció des de les 6.00 hores de divendres fins a les 6.00 hores de dilluns, queda limitada l’entrada i sortida de persones de cada terme municipal, amb les excepcions previstes.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) manté l’oferta actual per a la mobilitat necessària, i
recorda que des de fa mesos el transport ferroviari (tren, metro i tramvia) finalitza el seu servei a la mitjanit tots els dies de la setmana. 

La xarxa NitBus de l’AMB, per la seva banda, manté l’oferta completa com fins ara. Els autobusos nocturns de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya mantenen una oferta reduïda en algunes línies, i per tant, és recomanable consultar els horaris vigents.

Les limitacions a la mobilitat municipal del cap de setmana inclou una excepció, el 31 d’octubre i l’1 de novembre, per tal de permetre a la ciutadania visitar un cementiri de la mateixa comarca. Per aquest motiu, els diferents operadors reforcen les línies que donen servei als cementiris.

Mesures de seguretat i compliment de la normativa d’autoprotecció

L’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic, en tot moment, i sense
excepcions. Totes aquelles activitats que puguin suposar treure’s la mascareta, com menjar o beure, s’han d’evitar en qualsevol cas per part de les persones usuàries.

Per tal de potenciar les mesures d’autoprotecció, els diferents operadors de la xarxa de transport públic han reforçat, i segueixen fent-ho, la instal·lació de gels hidroalcohòlics en aquelles estacions interiors on encara no hi havia dispensadors disponibles.

La xarxa de transport públic aplica mesures i protocols de ventilació i neteja per garantir la seguretat dels seus viatgers.

Etiquetes associades a la notícia