El Jurat
En català:
Inés Macpherson (Barcelona, 1982) és llicenciada en Filosofia, encara que treballa al món editorial com a freelance i col·labora a La Vanguardia, on parla de llibres al suplement Culturas. A més a més, és narradora oral, conductora de clubs de lectura i professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. En l’àmbit literari, ha publicat relats a diverses antologies com Extraordinàries. Noves autores de l’insòlit (Males Herbes, 2020), Paper Cremat. 10 contes per a 100 anys de Ray Bradbury (Apostroph, 2020) o La ciutat invisible. Vuit relats ucrònics barcelonins (Sfabula Editorial, 2022), entre d’altres. Els fils del mar (Spècula, 2023) és la seva darrera novel·la. El 2021, Macpherson va rebre el Premi Revelació en català atorgat pel Festival 42.
Miquel Codony (Santa Coloma de Gramenet, 1976) és llicenciat en Medicina i Cirurgia, té un màster de Salut Pública i, actualment, treballa com a professor d’educació secundària, tot i que la seva passió per la literatura de gènere l’ha portat, entre altres, a ser coorganitzador dels festivals dedicats a la literatura fantàstica MIRcon/Hispacon (Montcada i Reixac, 2014) i BCon/EuroCon (Barcelona, 2016). A més a més, Codony és codirector del pòdcast mensual d'El Biblionauta, Esperant el Cometa, així com un dels impulsors del pòdcast Neo Nostromo i del videopòdcast The Spoiler Club. També és el conductor del club de lectura de literatura fantàstica de la Biblioteca de Montcada i Reixac i de Fahrenheit, el club de lectura de novetats de literatura fantàstica en català d'El Biblionauta.
Tatiana Dunyó (1991) és actriu i guionista, i es defineix com a desvergonyidi en general, a més de ser lectori habitual de literatura de gènere. Actualment, forma part de l'associació per a la promoció dels gèneres fantàstics i de ciència-ficció El Biblionauta, a través de la qual ha ressenyat nombrosos títols sempre amb una perspectiva intersecciona,l i condueix el club de lectura Gènere i Gènere a la llibreria La Carbonera. Com a actriu, Dunyó se centra a explorar el potencial revulsiu de l'art des de les seves companyies de teatre: Fantàstica Meravellosa i Endramats. A més a més, les males llengües diuen que té una gran capacitat per captivar els públics de karaoke amb una extravagància prodigiosa.
Karen Madrid (Tordera, 1985) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, tot i que és especialment coneguda per dirigir i presentar el programa radiofònic especialitzat en gèneres fantàstics Quimèric, que s’emet a Ràdio Sabadell des del 2016. Precisament arran de la seva participació en el programa, Madrid modera des del 2017 un club de lectura centrat en literatura de gènere a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell. Cal destacar també el seu càrrec de vocal a la junta de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF), una associació centrada a promoure els gèneres fantàstics i la ciència-ficció. Madrid també ha col·laborat com a jurat en diversos certàmens literaris i cinematogràfics de tot tipus.
En castellà:
Daniel Pérez Castrillón (Astúries, 1990) treballa com a llibreter, tot i que afirma que la seva professió real és la de «lector professional». A més a més, administra el blog de literatura de gènere i còmic Boy with Letters i és també redactor a la revista Windumanoth, de manera que menja, respira i viu literatura de gènere. Sota l'àlies @Mangrii, Pérez fa divulgació sobre ciència-ficció, fantasia i terror a través de totes les seves xarxes socials, sense deixar de banda altres àrees culturals del seu interès, com són la literkarenatura juvenil, el manga, les sèries de televisió o el cinema.
Leticia Lara es defineix com a lectora compulsiva, fet que la seva trajectòria avala a la perfecció. Amb Cristina Jurado, va editar l’antologia de ciència-ficció Alucinadas (Sportula, 2015), integrada exclusivament per relats d’autores de gènere. A banda de llegir, li agrada compartir els seus descobriments literaris al blog Fantástica – Ficción, on fa anys que ressenya cada títol nou que cau a les seves mans, a més d’oferir passatemps bibliòfils als lectors i lectores.
Cristina Jurado (Madrid, 1972) és una escriptora bilingüe de ciència-ficció, fantasia i terror, així com editora i traductora. Les seves obres han aparegut en antologies i revistes internacionals i nacionals, com The Best of Word SF, Clarkesworld o Strange Horizons. En la seva trajectòria destaquen les novel·les Del naranja al azul/Bionautas (Literup, 2021) i CloroFilia (Saga Egmont, 2022), així com el seu llibre de relats Alphaland & Other Stories (Calque Press, 2023). Jurado ha editat diverses antologies, a més de treballar com a editora internacional de l’Apex Magazine. El 2020 va ser guardonada per la European Science Fiction Society (ESFS) com a millor promotora de ciència-ficció. Actualment és editora del blog Futura House dedicat a la ficció especulativa hispana en anglès.
Borja Bilbao (Santander, 1984) és un periodista literari especialitzat en gèneres com la ciència-ficció, la fantasia i el terror. Actualment, treballa com a redactor a la revista Windumanoth. A més a més, Bilbao participa en diverses iniciatives relacionades amb la literatura de gènere a través d’articles i pòdcasts, a banda de col·laborar amb diverses editorials que inclouen títols de gènere al seu catàleg. Com a periodista, també ha estat ponent i presentador en diferents fires del llibre i a festivals com el Celsius a Avilés, la Hispacon o el mateix Festival 42. Actualment, resideix a Londres, on també s’encarrega d’organitzar i coordinar esdeveniments literaris i fer treball en xarxa.