El projecte VilaVeïna tanca el curs amb 16 espais oberts que arriben a tots els districtes de la ciutat i amb l’impuls de la iniciativa Mares Veïnes amb què quinze dones d’origen divers faran de pont amb mares del seu context cultural.
Dimecres 12 de juliol l’equip de referents territorials i la coordinació del projecte VilaVeïna van fer una trobada de caràcter intern al Centre Integral del Barri de la Marina. La trobada va tenir lloc en aquest equipament de nova construcció on el projecte tindrà un espai d’ara en endavant.
La reunió va tenir una primera part de balanç del projecte: durant el curs 2022-2023, VilaVeïna s’ha desplegat a setze barris de Barcelona i ja està present a tots els districtes de la ciutat. Les persones referents de cada espai van poder compartir l’estat de la iniciativa als seus barris, així com les línies de treball principal previstes per al proper curs.
En conjunt, el projecte ha atès 14.947 persones de setembre de 2022 a juny de 2023. La immensa majoria s’han identificat com a dones (82%) i amb una presència més rellevant dels grups d’edat d’entre 31 i 50 anys (36%) i de més de 65 anys (30%). Pel que fa als perfils, l’impacte del projecte ha estat més fort en el grup de persones amb càrregues familiars, sobretot d’infants menors d’edat (51%), seguit del grup de persones que manifesten necessitar suport de cura (26%) i de les persones cuidadores (20%, de les quals un 6% són professionals).
La segona part de la trobada va servir per posar en contacte l’equip professional desplegat al territori amb l’equip del projecte Mares Veïnes, que ha format i contractat quinze dones d’origen divers per fer de pont i per acompanyar dones del seu context cultural en la criança. Els dos equips professionals es van poder conèixer i explorar junts possibles accions per dur a terme un cop el projecte arrenqui al mes de setembre.