Barcelona es converteix, el 2021, en la capital mundial en polítiques sobre usos del temps i acollirà la 43a edició del Congrés Internacional de la IATUR el 2021, del 27 al 29 d’octubre. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una exposició itinerant per visibilitzar les polítiques de temps a la ciutat i, en concret, la tasca feta pel govern municipal.
Per tal de poder explicar què és el Pacte del Temps, quin és el seu ideari i missió, així com àmbits d’actuació a la ciutat, una exposició formada per quatre tòtems de base triangular visitarà els 10 districtes ubicada a equipaments municipals entre juny i setembre. Després s’exhibirà al recinte de Sant Pau on té lloc el Congrés d’IATUR.
El Centre Cívic La Casa Elizalde serà el primer en acollir aquesta mostra itinerant, del 10 al 30 de juny. A més a més de concretar el marc teòric del projecte es mostren experiències concretes i d’èxit per als diferents eixos d’actuació del Pacte del Temps, d’una forma visual i gràfica, assenyalant els principals beneficis i beneficiàries de la mesura.
Els 6 eixos d’actuació estan relacionats amb l’educació, la salut, la cura, la participació, el treball i els serveis a la ciutat i donen consells per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient com:
- Respectar els ritmes i els temps del cos
- Avançar els horaris dels àpats a franges saludables
- Respectar el temps de descans
- Avançar l’hora de finalització de l’activitat física
- Incorporar el dinar en un horari saludable als instituts i avançar l’activitat extraescolar
També s’instal·larà una bústia a cada districte a disposició de la ciutadania, per tal que faci suggeriments al voltant dels horaris. Les 10 bústies es buidaran a inicis del mes d’octubre per poder difondre el seu contingut durant la Time Use Week (Setmana dels Horaris) a finals d’octubre.
Congrés a l’octubre
El Congrés de la IATUR és el congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial i una de les trobades internacionals de més renom per intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les últimes novetats en recerca sobre l’ús del temps.