És una aplicació gratuïta per connectar amb persones a la ciutat de Barcelona.
Dinder Club és una aplicació mòbil amb l’objectiu de connectar i crear relacions socials per a persones amb discapacitat intel·lectual. Neix amb la idea d’impulsar i ampliar la seva xarxa relacional en l’àmbit de les relacions socials, amistoses, amoroses i sexe-afectives.
El Dinder Club té la intenció de millorar l’autoestima personal dels seus usuaris i usuàries i garantir el compliment dels drets bàsics universals, generant així una transformació social. Promou la igualtat, l’autonomia personal, el respecte i l’accessibilitat plena. Per poder donar-se d’alta s’ha de ser major d’edat, tenir un grau de discapacitat del 33% o superior, ser membre d’una entitat social i tenir lectoescriptura funcional.
L’aplicació compta amb dues modalitats: cites o plans grupals. Cada setmana proposa plans amb diferents activitats on tothom es pot apuntar i conèixer gent. Per cada activitat hi ha un xat on els i les participants poden resoldre els seus dubtes o xerrar amb la presència d’una persona dinamitzadora, tant en el xat com en l’activitat per donar suport.
Per a les cites, el funcionament és molt semblant al de la resta d’aplicacions d’aquest estil. L’algoritme mostra a l’usuari o usuària perfils d’altres persones que l’han considerat afí i dona la possibilitat de connectar i obrir un xat.
El Dinder Club col·labora amb entitats socials per seguir adaptant i millorant l’aplicació a les necessitats i preferències dels seus usuaris i usuàries. Actualment només està disponible a Barcelona i ja compta amb més de 120 usuaris. Està previst que es disposi d’un local físic a la ciutat i estendre el seu ús pel territori nacional.
La plataforma està validada amb el segell de lectura fàcil i accessibilitat amb la col·laboració de Dincat, la federació que vetlla per la defensa dels drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya. També col·laboren amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down (FCSD); la Unitat d’Atenció a les Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI); l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) i AURA Fundació, un servei per a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.
Per a més informació visita la pàgina web del Dinder Club o contacta a través del següent formulari.