L’Ajuntament il·luminarà la seva façana i rebrà al Saló de Carles III a les entitats que treballen entorn a aquesta malaltia
Com cada any, l’Ajuntament de Barcelona se suma a la commemoració del Dia Internacional del Càncer de Mama el 19 d’octubre, per donar visibilitat a aquesta malaltia i suport a les persones afectades.
És un dia important per a conscienciar a la ciutadania, ja que un dels factors claus pel tractament de la malaltia és la detecció precoç.
Durant aquesta jornada, institucions i entitats de la ciutat mostren conjuntament el seu compromís amb aquesta lluita. Per això, la façana principal de l’Ajuntament a la plaça Sant Jaume i altres punts emblemàtics de la ciutat s’il·luminaran de rosa i la regidora de Salut, Persones amb discapacitat i Estratègia Social, Marta Villanueva, rebrà a entitats que treballen entorn aquesta malaltia al Saló de Carles III de l’Ajuntament de Barcelona.
3.400 casos diagnosticats cada any a Catalunya
El càncer de mama apareix quan hi ha un creixement accelerat i incontrolat de cèl·lules a la glàndula mamaria i s’origina un tumor. La causa es desconeix. No acostuma a donar molèsties en les fases inicials. El principal factor de risc és l’edat, tot i que existeixen altres factors que poden predisposar a desenvolupar-lo, com el sobrepès, l’alcohol, la manca d’exercici físic o factors genètics.
És el càncer més freqüent entre les dones d’occident. A Catalunya cada any es diagnostiquen aproximadament 3.400 casos d’aquesta malaltia en dones de 50 o més anys, segons dades del 2015.
Una plataforma per compartir avenços
Del 16 al 18 de novembre de 2022 es va celebrar, a Barcelona, la 13a Conferència Europea del Càncer de Mama. La conferència va reunir més de 1.700 especialistes i defensors de pacients amb càncer de mama i altres persones i organitzacions interessades de més de 80 països. L’objectiu d’aquestes trobades és educar i actualitzar sobre les millors estratègies de tractament perquè els pacients rebin una atenció de màxima qualitat.
En el marc de la conferència es va presentar una plataforma per a que tots els interessats puguin compartir i revisar de manera crítica les dades noves, així com interactuar amb els i les expertes en la matèria. La missió principal és la col·laboració transfronterera entre l’àmbit científic amb l’objectiu d’assegurar que els darrers avenços arriben a les persones afectades.