La depressió és una de les condicions de salut mental que ha crescut en els últims anys, en gran part fruit de la situació generada per la pandèmia. Per tal de parlar–ne i escoltar a aquelles persones que hi conviuen amb la depressió, la productora Broadcaster juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, han organitzat el debat ‘Parlem de la Depressió’. Aquest acte que tindrà lloc el dimarts 13 de desembre a les 18h al Centre Cívic Pati Llimona, reunirà a especialistes de diferents àrees i testimonis. Amb l’objectiu de parlar de la depressió a nivell de ciutat i explicar quins son els recursos municipals disponibles hi assistiran també l’alcaldessa Ada Colau i la Regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa.
La trobada que es fa en el marc de la pospandèmia té com a objectiu abordar el tema de la depressió i la salut mental. La idea és no només fer efectiu un diàleg real i en primera persona, sinó transformar o consolidar aquesta experiència en un model per aconseguir, de la mà del pla municipal per la Salut Mental, un abordatge integral i multidisciplinar dels problemes de salut mental i, en concret, del més prevalent, la depressió.
Per l’Ajuntament de Barcelona, la salut mental és una prioritat. A través del pla de salut mental 2016-2022, el primer pla de salut mental de l’estat, i la posada en marxa dels dos plans de xocs per fer front als efectes generats per la COVID-19 en el terreny emocional l’Ajuntament ha posat en marxa diferents eines en base a quatre línies de treball per fer front. a la situació. Un pla que s’ha creat de la mà de les entitats que integren la Taula de salut mental de la ciutat i d’altres especialitzades en l’acompanyament i el suport psicològic.
Serveis com el psicòleg municipal gratuït sense cita prèvia per a joves, Konsulta’m, o el Konsulta’m +22 per a majors de 22 anys, el Xat de Suport Emocional per a Joves o el Telèfon de Prevenció del Suïcidi són algunes de les eines posades en marxa per acompanyar a la ciutadania en la salut mental i en el seu benestar emocional.