El projecte pilot dóna compliment a dos plans estratègics municipals: el Pla de Joc a l’espai públic i l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.
Al projecte pilot hi han participat 36 famílies: 31 amb infants i adolescents amb discapacitat i 5 on els pares i mares tenen discapacitat visual (ceguesa o baixa visió). El servei prestat ha consistit en l’acompanyament a les famílies a les àrees de joc per part de personal especialitzat en lleure, per tal de facilitar l’activitat lúdica als nens i nenes, com l’accés als elements de joc, monitorar el joc lliure o promoure la relació amb altres infants, entre d’altres.
La valoració de totes les parts implicades ha estat molt positiva i la majoria tornaria a participar en una nova edició del programa. La pràctica totalitat dels participants l’han concebut com un programa molt valuós per avançar en la inclusió dels més petits. A més, també cal destacar que més del 65% de les famílies participants asseguren que ha tingut un impacte positiu en la disminució del seu sentiment de soledat.
L’avaluació del pilot dóna idea de l’impacte i beneficis per als infants i famílies en la millora d’ús dels espais de joc de la ciutat i garantia del dret en l’ús de l’espai públic d’esbarjo i joc de la ciutat. Impulsat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans, en col·laboració amb l’Institut de la Infància i Adolescència de Barcelona, aquest projecte pilot dona compliment al Pla de Joc a l’espai públic i al Pla d’Accions 2020-2024 de l’Estratègia municipal contra la soledat.