Èxit de la Kidical Mass a Barcelona amb una pedalada multitudinària

..
19/06/2024 - 10:25 h - Mobilitat i transports Ajuntament de Barcelona

Prop de 3.000 participants d’organitzacions i associacions que promouen lús de la bici van reclamar uns entorns saludables i segurs per a tothom. 

La Kidical Mass és un moviment global per engrescar la mainada i les persones adultes en l’ús de la bicicleta en els seus desplaçaments quotidians, alhora que reclamar la millora de la infraestructura ciclista i la pacificació dels carrers, especialment, en els entorns escolars.  

Inspirada en la Massa Crítica, la Kidical Mass reivindica que els infants puguin moure’s en bici de forma segura i autònoma tot fent una pedalada massiva pels carrers de diverses ciutats del món. 

Entre els i les participants d’aquesta iniciativa hi ha diverses organitzacions membres de la Xarxa B+S: Bicicleta Club de Barcelona – BACC , BiciclotLes Mercedes , Bicis en ruta, Associació en bici sense edat.

A Barcelona es va celebrar per primera vegada el maig del 2022, reunint 2.000 persones en un trajecte pel centre de Barcelona. La iniciativa es va impulsar a través dels bicibusos d’arreu de Catalunya i entitats promotores de la bici que van signar un manifest conjunt.  

Enguany, a Barcelona, va celebrar-se el diumenge 5 de maig de 2024, amb la suma dels bicibusos de la ciutat i diverses organitzacions i associacions que promouen l’ús de la bici i amb 3.000 participants. 

> Consulteu el manifest unitari del moviment bicibús