Més de 500 organitzacions i persones ja han signat el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034

..
16/07/2024 - 12:23 h - Emergència climàtica Ajuntament de Barcelona

La celebració de la signatura simbòlica del nou Compromís dona impuls a les adhesions al document al qual es pot sumar també, per primera vegada, la ciutadania a títol personal. Si encara no us hi heu adherit o no heu renovat el vostre compromís, tant organitzacions com persones, us convidem a fer-ho ara!

El passat 9 de juliol, es va celebrar al Palauet Albéniz l’acte de presentació i signatura del Compromís per una Barcelona + Sostenible 2024-2034. La biòloga i divulgadora científica Evelyn Segura va ser la conductora d’aquest acte en què van assistir prop de 300 persones i que va comptar amb les participació de l’alcalde, Jaume Collboni, i la tinenta d’Alcaldia, Laia Bonet. 

En l’acte es va reconèixer també la història i la trajectòria de la Xarxa Barcelona + Sostenible amb el testimoniatge de representants del viatge conjunt que l’ha dut a refermar de nou i actualitzar el seu compromís amb la sostenibilitat. 

Deu organitzacions diverses de la ciutat, en representació dels diferents sectors que conformen la Xarxa B+S,  van ser les encarregades de signar simbòlicament el Compromís. 

El Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 pren el relleu dels dos compromisos anteriors, el primer aprovat l’any 2002 i el segon el 2012, que ha comptat amb el suport de 2.000 entitats i organitzacions i que ara han de renovar l’adhesió. 

Mig miler d’organitzacions i persones adherides 

Partint de nou des d’un comptador a zero, més de 500 organitzacions i persones ja han signat el nou Compromís. Es tracta de entitats, empreses, comerços, centres educatius i ciutadania que fan un pas endavant més en l’aposta per la sostenibilitat, cadascú des de la seva parcel·la de responsabilitat i capacitat d’acció. 

Amb la voluntat d’enfortir la xarxa de persones i organitzacions que treballen per una sostenibilitat plural, interconnectada i diversa, i conscienciar la ciutadania per tal que sigui més corresponsable i compromesa, el Compromís convida, per primera vegada, veïns i veïnes de Barcelona a sumar-se a la Xarxa B+S. I ja són més de 100 les persones que s’hi han adherit a títol personal. 

Pel que fa les organitzacions que ja eren membres de la Xarxa Barcelona + Sostenible, han de renovar la seva adhesió signant el nou Compromís per tal de continuar formant-ne part.  

La Secretaria Tècnica Barcelona + Sostenible està a la disposició de totes aquelles organitzacions i persones que vulguin adherir-se per resoldre dubtes. 

Arrenquen els reptes de ciutat

“Descarbonitzem-nos” i “Estalviem aigua” són els reptes de ciutat prioritaris marcats per emprendre en aquest primer període 2024-2026. La primera crida a la participació ha sumat un centenar d’organitzacions i persones que contribuiran a la descarbonització de la ciutat i a la millor gestió de l’aigua a través d’accions, projectes o mesures des dels seus camps d’actuació, i s’espera que aquesta xifra continuï creixent. 

La setmana passada va tenir lloc la primera sessió amb les organitzacions adherides als reptes per tal d’assentar les bases d’aquest nou mètode de treball que busca el major impacte possible en la ciutat amb la contribució de diferents agents. Les sessions dirigides en especial a centres educatius i ciutadania es preveuen a la tardor.