Vall d’Hebron inaugura un nou edifici de recerca per impulsar la innovació científica

Amb una inversió de 40 milions d’euros, aquest equipament és un dels més moderns d’Europa i simbolitza un compromís ferm amb la innovació biomèdica i la transferència de coneixement.

..
05/12/2024 - 12:31 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha inaugurat el seu nou edifici de recerca, un projecte clau que reforça la posició de Barcelona com a capital de la ciència i la salut.

En aquest nou espai, situat al campus hospitalari de Vall d’Hebron i de gairebé 17.000 m², hi treballaran uns 600 investigadors i investigadores i aportarà infraestructures per a les 2.000 persones que formen el VHIR entre personal investigador, de suport a la recerca i personal administratiu i de manteniment i serveis.

Sostenibilitat, tecnologies avançades per a la medicina personalitzada i transferència del coneixement com a eixos de la nova inraestructura

Les noves instal·lacions no només centralitzen grups d’investigació i laboratoris, sinó que també compten amb plataformes tecnològiques capdavanteres per al desenvolupament de nous tractaments i teràpies.

L’edifici, a més, albergarà un ciclotró per desenvolupar noves eines de diagnòstic i teràpies avançades personalitzades, així com un Hub d’Innovació orientat a transferir coneixement, fomentar la col·laboració publicoprivada i atraure talent i inversions del sector biotecnològic i farmacèutic. També serà un espai obert a la ciutadania, ja que disposarà d’espais polivalents per fomentar la divulgació, la docència i la participació ciutadana.

Entre els aspectes destacats hi ha l’aposta per la sostenibilitat, amb un disseny pensat per reduir l’impacte ambiental, amb sistemes d’eficiència energètica que permetran minimitzar el consum i les emissions. A més, incorpora espais de treball oberts i adaptables per promoure la col·laboració interdisciplinària i un auditori que serà un punt de trobada per a la comunitat científica i sanitària.

Aquest projecte no només representa un avenç en la recerca biomèdica, sinó també una aposta pel benestar de la ciutadania, amb la promesa de generar coneixements i avenços que tindran un impacte directe en la qualitat de vida de les persones.