Es reprèn el cicle #ArtScience23 fins a finals d’any
La primavera passada, la Fundació Julio Muñoz Ramonet va encetar un nou cicle d’activitats que concilien art i ciència, #ArtScience23, amb el temps com a eix vertebrador. Ara, passades les vacances d’estiu, el cicle reprèn la seva activitat durant la tardor. Amb una programació polièdrica que reflexiona sobre el temps a partir de narracions, la ciència ciutadana, la dansa, la performance, els diàlegs, els documentals, tallers i tota mena d’activitats, podreu continuar endinsant-vos en el món del temps i totes les seves variants.
El temps és allò que ha passat entre la lectura del primer mot d’aquesta frase i el moment actual. És quelcom que tothom experimentem. És un concepte físic. És un artifici cultural. És el ritme de la vida. Fins fa una mica més d’un segle, el temps i l’espai havien estat considerats absoluts. La reinterpretació profunda d’Albert Einstein va postular que la velocitat de la llum és finita i constant per a tots els observadors i això va significar que el temps i l’espai esdevinguessin relatius. Per a velocitats properes a les de la llum, els intervals de temps es dilaten.
Durant aquest setembre podreu gaudir d’un cicle d’activitats relacionades amb El temps que passa. A partir d’espectacles d’arts escèniques com Retrats errants del Group LaBolsa o Woolf de Natalia Jiménez, o projectes de ciència ciutadana com RitmeNatura organitzat pel CREAF i el SMC, podreu reflexionar al voltant de qui som, d’on venim i cap on anem. Un espai de trobada per qüestionar-se la importància de la nostra espècie a la terra, la conceptualització de com avança el temps i com tot el nostre entorn el percep.
#ArtScience23 s’estendrà els següents mesos. En octubre, les activitats us evocaran el temps de tardor, i del novembre fins a mitjans de desembre, podreu gaudir del temps que es narra. Aquesta tardor, no deixeu de visitar els jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet per gaudir de les interseccions entre art i ciència.