Torna “Passa el relleu!”, una jornada tècnica d’intercanvi entre museus i altres projectes culturals amb mirada LGTBIQA+

El Centre LGTBI de Barcelona i l’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya organitzen la segona edició de “Passa el relleu!”, una gincana de projectes culturals amb mirada LGTBIQA+ que se celebrarà el dimarts 18 de juny, de 9 a 14:15 hores, al Centre LGTBI.

14/06/2024 - 10:35 h - LGTBI Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’una jornada pensada per intercanviar experiències i bones pràctiques i teixir sinèrgies entre diferents museus, centres cívics, equipaments culturals, projectes entitats, associacions i altres actoris que activen iniciatives culturals i socials al voltant de la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Tot, amb un format de presentacions àgil i innovador.   

Com si es tractés d’una carrera de relleus, cada participant anirà recorrent diferents posicions per rebre i aportar informació sobre una dotzena de projectes, intercanviar punts de vista i proposar aliances en un format compacte i lúdic. 

La jornada començarà a les 9:30 hores amb la ponència “I si el museu estigués mogut per un desig dissident?”, a càrrec de Víctor Ramírez Tur, doctor en Història de l’Art. A continuació, es farà la ronda pels diferents projectes participants, que compten amb un total de deu minuts per explicar cadascuna de les propostes. 

Museus participants: Museu Marítim de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Xarxa de Museus d’Art de Catalunya i UAB i Museu d’Art de Cerdanyola. 

Projectes participants: Cooperativa de Tècniques, Acció Perifèrica, Monster Lab (Pedagogies Drag a les Arts Escèniques), ALHAY Veus Mediterrànies, Genera i Comedor Nòmada. 

Aquesta és una jornada especialment adreçada a persones tècniques i professionals del sector cultural; persones encarregades de la programació a museus, centres cívics i altres equipaments; persones dinamitzadores d’activitats; personal tècnic en igualtat i drets LGTBI i activistes que desenvolupin projectes artístics i culturals. 

L’activitat forma part de la programació especial d’Orgull de Museus, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que recull una sèrie de propostes amb l’objectiu d’incorporar una mirada que tingui en compte la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com són l’esport, la creació artística o la natura, entre d’altres. Sota aquest paraigua trobarem exposicions, visites guiades o tallers, entre altres activitats. 

Les inscripcions estan obertes fins el divendres 14 de juny. Per participar, cal enviar un correu a inscripcions@centrelgtbibcn.org