Gràcia es vesteix amb 'Orgull de barri'

Gràcia es vesteix d’orgull per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb activitats, tallers i un concert especial el dia 28 de juny.

..
20/06/2024 - 12:10 h

Gràcia es vesteix d’orgull per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que té lloc el 28 de juny. Els equipaments de Barcelona ofereixen prop d’un centenar d’activitats a tots els barris per reivindicar els drets i les llibertats del col·lectiu LGTBIQA+. És una programació àmplia, de proximitat, intergeneracional, transfeminista i interseccional.

Amb l’Orgull de Barri, la celebració de l’Orgull LGTBI s’estén per tota la ciutat amb un seguit d’activitats per celebrar i reivindicar la diversitat sexual, afectiva i de gènere en carrers, places, biblioteques o centres cívics, entre altres espais. Prop d’un centenar d’activitats que sorgeixen de l’esforç de les entitats, les associacions i els equipaments que treballen dia rere dia per defensar els drets LGTBI i lluitar contra l’LGTBI-fòbia des de la proximitat i la participació.

Dimarts 25 de juny

  • Senyals d’orgull
    Ateneu de Fabricació de Gràcia, de 16 a 19 hores
    Taller per repensar la senyalística inclusiva dels lavabos, representant la diversitat de gènere i el suport al col·lectiu trans.
    Inscripcions a: afabgracia@bcn.cat

Dimecres 26 de juny

  • Racons LGTBIQA+ pel 28J
    Espai Jove La Fontana, de 18 a 20 hores
    Espai organitzat en racons on, a voltes de manera lúdica i d’altres més reflexiva, compartirem i coneixerem vivències i experiències relacionades amb el col·lectiu LGTBIQA+.
    Dinamització EJLF, ATE i JIP
  • Cinema a la fresca: Projecció de curtmetratges LGBTIQ+
    Plaça del Raspall de 22  a 23 hores
    Entitat: Cooperativa ÀÓ ( Càmeres i Acció)

Divendres 28 de juny

  • ORGULL LGTBI A GRÀCIA
    Plaça de Dones del 36 a les 18h
    Amb l’actuació musical del grup ‘Habla de mí en presente’ i la presència de la Biblioteca Vivent d’ACATHI i els Castellers de la Vila de Gràcia
    18 h Benvinguda i parlaments
    18.05 h Actuació musical del grup “Habla de mí en presente”
    18. 45 h Pilar commemoratiu del Castellers de la Vila de Gràcia

A més, diversos museus tornen a sumar-se a la commemoració de l’Orgull reinterpretant els seus espais i col·lectius en clau LGTBI. A l’Orgull de Museus hi ha el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i la seu del Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC) al Parc de Montjuïc.

Enguany, en el marc d’aquesta campanya de l’Orgull LGTBI, neix el projecte Orgull de Comerç per crear una xarxa de comerços i establiments de Barcelona que esdevinguin espais segurs per a totes les persones que formen part del col·lectiu, tot acompanyant-les en cas de necessitat. Mitjançant un segell que identifiqui els diferents agents adherits al projecte, es vol promoure una ciutat lliure d’LGTBI-fòbia a través de la corresponsabilitat de tota la ciutadania.