Participants 2022
Representants de diferents mercats de la ciutat oferiran els seus productes
Un any més, el producte de qualitat tornarà a ser el protagonista de la fira. I els que més en saben, els comerciants i les comerciantes dels mercats de la ciutat, tornaran a aconsellar a la ciutadania en salut i alimentació des dels comerços dels mercats, on es podran comprar productes frescos de les diferents denominacions: fruites i verdures, llegums, especialitats, xarcuteria, olives, pesca salada, peix i carn.
Per tal de facilitar la venda i el consum a la mateixa fira de productes frescos com la carn, el peix, les verdures, s’habilitarà un punt amb barbacoes preparades per cuinar a l’acte l’aliment comprat.
A Mercat de Mercats 2022 hi participen
-
Mercat de la Concepció
Fruits Selectes Germans Cuevas
-
Mercat Santa Caterina
Cuinats Josep
-
Mercat de Santa Caterina
Olives i Conserves Torres
-
Mercat de la Boqueria
Soley
-
Mercat de la Boqueria
Olives Francesc
-
Mercat de Felip II
Carnisseria Gallifa
-
Mercat Lesseps
Xarcuteria Silvia
-
Mercat de Sant Gervasi
Only Granel
-
Mercat de la Mercè
Món Ibèric
-
Mercat de Sants
Leyva Peixaters
Mercats no alimentaris
El mercat del Ninot també tindrà presència a la zona de restauració.
L’especialitat dels mercats no alimentaris estarà representada amb el Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni
Productes de proximitat (productors)
Un any més, la Fira compta amb el tret diferencial dels mercats i dels productes que s’hi troben. Per evidenciar-ho, Mercat de Mercats 2022 torna a tenir l’espai “Productors i artesans de Catalunya”, on diferents denominacions agroalimentàries catalanes mostraran les seves bondats. Entre d’altres, enguany s’hi trobaran:
-
Can Gaburra
Embotit artesà de la Garrotxa d'elaboració pròpia.
-
Masgrau
Empresa familiar de Sant Vicenç de Torelló dedicada a l’elaboració de postres artesanals com flams, cremes i pastís de formatge.
-
Formatges Montbrú
Empresa del Moianès que elabora formatges de búfala, cabra, ovella i formatges ecològics.
-
Artesans de l’Abel
Embotits artesans de la Garrotxa. Té el premi a la millor llonganissa de l’any de la fira del Porc i la Cervesa de Manlleu.
Sostenibilitat i el reaprofitament
La sostenibilitat i el reaprofitament alimentari seran els temes principals d’aquesta edició i el fil conductor dels continguts que estarà present a tots els espais. En aquest sentit, la Fundació Espigoladors tindrà un espai de conscienciació contra el malbaratament alimentari:
-
Im-Perfect
Fundació Espigoladors. Empresa social que actua sobre tres necessitats socials i les connecta: lluitar per l’aprofitament alimentari, garantir el dret a una alimentació saludable i crear oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d’exclusió social. Vendran melmelades fetes amb fruites ‘im-perfectes’.