Aula de Mercat

Es comptarà amb diverses col·laboracions de xefs, prescriptors, i col·lectius que tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia alineada amb el concepte d’alimentació sostenible i saludable.

divendres, 18 d’octubre

12:45 - 13:30 h

Showcookig: Elaboració del Pa de Mar pel seu creador, Andreu Bertran

Pa de mar

Amb motiu de la celebració de la Louis Vuitton 37a America's Cup que enguany es fa a Barcelona, el gremi de Flequers de Barcelona vol sumar a aquest esdeveniment tan important per a la nostra ciutat, creant un pa especial per a l'ocasió.
PAdeMAR, un pa fet exclusivament amb aigua de mar, farina i massa mare.
L'aigua de mar és un element natural que ha estat present en el receptari tradicional des de temps llunyans, per a molta gent, l'aigua del mar és aigua amb sal, però, en realitat, és un producte que té molts altres elements més que el sodi que hi abunda: el mar li dona iode, potassi i altres minerals que són molt ben rebuts pels que innoven als fogons i aporten novetats a la gastronomia

El creador d'aquest pa ha estat Andreu Bertran, agremiat del Gremi de Flequers de Barcelona, ( de forn Mistral ) un jove forner que ha estat experimentant per aconseguir el sabor i la forma desitjada del pa.

 

14:30 - 15:15 h

Tast guiat de cerveses Estrella Damm, amb Yan Maia Auad, Beer Sommelier

Damm

 

15:45 - 16:30 h

Showcooking: Cuina PimPam amb Arnau París &Specials

Arnau París

Uneix-te a nosaltres per a un emocionant showcooking amb Arnau Paris, on la creativitat culinària es troba amb la qualitat de Specials! Arnau, reconegut pel seu enfocament innovador i receptes PimPam, ens delectarà amb una demostració en viu, utilitzant ingredients frescos i les barreges d’espècies ecològiques de Specials. Descobreix tècniques, consells i sabors únics mentre ell prepara plats irresistibles que podràs replicar a casa. No et perdis aquesta oportunitat d'aprendre i gaudir d'una experiència gastronòmica inoblidable!

 

17:00 - 17:45 h

Showcooking: Crema de te verd amb xocolata blanc i gelée de mandarina i merenga amb Rosah's Pastry i SMEG

Rosah's Pastry

Rocío Somalo i Sarah Mordecai són dues pastisseres de professió amb més de 12 anys d’experiència al món de la pastisseria. S'han format a escoles de primer nivell com el Culinary i Espaisucre i amb una trajectòria laboral en obradors de renom i restaurants amb estrella Michelin. Els seus productes són artesanals i s'elaboren artesanalment sempre per encàrrec. L'objectiu és oferir productes d’alt nivell. La qualitat i el sabor són la seva prioritat, per això utilitzen tècniques que afavoreixen el sabor i les característiques dels productes. Destaquen per fer servir ingredients locals, de proximitat i de temporada.

 

18:30 - 19:15 h

Showcooking d'alta gastronomia: Recepta de temporada al voltant de la Castanyada amb Jordi Artal, del Restaurant Cinc Sentits

Jordi Artal

Jordi Artal, reconegut xef de Cinc Sentits, un restaurant amb Estrella Michelin, inaugurarà la fira amb una recepta inspirada en la Castanyada i la tardor. Aquest plat no només celebra els ingredients de temporada, sinó també records personals, com la seva neboda vestida de castanyera. Durant aquesta sessió, Artal mostrarà la seva habilitat per convertir ingredients senzills en creacions excepcionals, amb tècniques i sabors que combinen la modernitat i la tradició.

Jordi Artal és conegut per oferir una cuina catalana contemporània basada en els millors productes locals. Al restaurant Cinc Sentits, es respira una passió per la cuina que va heretar de la seva àvia, qui li va inculcar l'amor per les arrels culinàries catalanes. Segons Artal: “El meu objectiu és emocionar a través del plat, fer que els clients se sentin connectats amb la nostra terra”.

>

dissabte, 19 d’octubre

12:00 - 12:45 h

Showcooking d'alta gastronomia: El verat en diferents receptes japoneses amb el xef Yoshikazu Suto del restaurant Suto

Suto

En aquest showcooking, Yoshikazu Suto, xef i propietari del restaurant Suto, mostrarà com el verat es pot preparar de diverses maneres utilitzant tècniques japoneses. Suto prepararà dues receptes clàssiques: Shimesaba (verat marinat amb sucre, sal i vinagre d'arròs) i Nambanzuke (un escabetx japonès de verat). Aquest taller destacarà la importància del respecte pels ingredients i l'equilibri de sabors que caracteritza la cuina japonesa.

Yoshikazu Suto dirigeix el seu petit restaurant amb menú Omakase per a 6 o 7 comensals, on aplica tècniques de vanguarda a la cuina tradicional japonesa. La seva filosofia es basa en fer sentir als clients com si viatgessin al Japó, en un ambient íntim i familiar. Per a Suto, "cada plat ha de ser una experiència que transporti a les arrels de la cuina japonesa".

/p>

 

13:15 - 14:00 h

Tastos de vins catalans amb DO amb el suport d'INCAVI

Incavi

 

14:15 - 15:00 h

Showcooking: Arròs amb The Paella Factory

The Paella Factory

Converteix-te en el xef de la teva paella en només 15 minuts! La teva tradició, el teu sabor, la teva paella!

 

16:15 - 17:00 h

Showcooking: Submergeix-te al món de la cuina japonesa! amb Playmarket i Keita Tanaka del Restaurant Shoronpo

Keita Tanaka

Keita Tanaka, el reconegut xef del restaurant Shoronpo, compartirà amb nosaltres els secrets de la cuina per elaborar un deliciós wantan de llagostí i un ramen que et transportaran directament al Japó.

 

17:30 - 18:15 h

Taller: Hamburgueses Saludables

Dinamitzat pel Gremi de Carnissers de Barcelona
Un taller pràctic on els nens i nenes xalaren aprenent a elaborar la seva pròpia hamburguesa i on també explicarem què per gaudir de bona salut i d'un món més sostenible, és important que les carns siguin de qualitat i proximitat i això ho trobaran en els comerços especialitzats, on treballem els artesans alimentaris.
Cada participant s'endurà la seva hamburguesa que li poden cuinar a les barbacoes de la fira. Per a nens i nenes de 4 a 14 anys

 

18:45 - 19:45 h

Presentació del llibre Cuina Catalana + Showcooking per Granja Elena

Granja Elena

Showcooking i presentació del llibre a càrrec de Borja Sierra (cuiner de La Granja Elena) i Òscar Gómez (periodista gastronòmic) en el que realitzem el cuinat de mongetes del Ganxet amb morro i orella. Aprofitant el procés d’aquest plat per repassar i comentar les característiques més importants de la cuina catalana fent servir com a referència el llibre ‘CUINA CATALANA’ publicat aquest 2024 amb la editorial Montagud.

 

20:15 - 21:00 h

Showcooking; Pumpkin Spiced Bread vegà i sense gluten amb Lore Salas de Dates & Avocados

Lore Salas

La Lore Salas, pastissera i propietària de Dates & Avocados Atelier ens elaborarà un pa especiat de carbassa tipus plum cake molt saludable, sense gluten i vegà elaborat amb ingredients 100% orgànics i naturals, sense greixos ni sucres refinats

diumenge, 20 d’octubre

12:00 - 12:45 h

Showcooking d'alta gastronomia: Petites mossegades des de la cuina d'un bar amb Estrella Michelin amb Fran Agudo, del Restaurant MontBar

Fran Agudo

Fran Agudo, antic xef executiu del Tickets i actual xef del MontBar, presentarà un showcooking centrat en les petites mossegades que defineixen la seva cuina. Durant aquesta sessió, elaborarà diversos snacks, que representen el 50% de la carta del MontBar, amb ingredients de temporada. Agudo mostrarà com les tapes poden assolir un nivell de perfecció tècnica i refinament que es troba en els millors restaurants del món.

Amb una llarga trajectòria que inclou el seu pas pel Tickets al costat de Ferran Adrià, Fran Agudo dirigeix actualment MontBar, on combina creativitat i tècnica en cada plat. Sobre la seva filosofia de cuina, ha declarat: "Les tapes són una manera d'interactuar amb el comensal, un format que permet sorprendre i divertir amb cada mossegada"​.

 

13:15 - 14:00 h

Les millors Tapes de Mercat 2024 amb CINZANO i Sofia Janer

Cinzano

 

14:30 - 15:15 h

Showcooking Aprèn a cuinar moniato amb Albitrips!

Albatrips

 

16:00 - 16:45 h

Taller: Cinc al Dia

5 al día

Dinamitzat per Mercabarna i Empreses Majoristes de fruites i hortalisses 
Aquest taller se centra en la importancia de consumir cinc racions entre de fruites i verdures per mantenir una dieta saludable. L’activitat, pensada per a infants, consisteix en preparar uns potets amb fruites i hortalisses de temporada.

 

17:15 - 18:00 h

Tastos de vins catalans amb DO amb el suport d'INCAVI

Incavi

 

18:30 - 19:15 h

Showcooking Handcrafted Rolls a càrrec de Nathan Minguell, fundador de Rollo's

Rollo's

Fusionarem la simplicitat dels plats clàssics en forma de rotlles, amb ingredients frescos i innovadors, creant combinacions úniques en sabor i procés