L’arquitecte Sergio Pardo, primer mediador creatiu de Manifesta 15

31/05/2023 - 16:46 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Sergio Pardo és el primer mediador creatiu de Manifesta 15.  La figura del mediador creatiu no és la d’un comissariat, sinó més aviat un mediador o coordinador d’un procés col·lectiu que pugui coordinar-se amb la Fundació Manifesta 15 i alhora tenir una visió global del projecte i defineixi continguts.

Sergio Pardo és un gestor cultural, comissari i arquitecte, ubicat a la ciutat de Nova York, expert en polítiques culturals, creació d’espais creatius i art públic. Ha participat en el comissariat  i gestió de projectes amb institucions com la Biennal d’Arquitectura de Venècia, la Fundació Canal d’Isabel II i la Peggy Guggenheim Collection. També assessora governs federals i municipals a nivell mundial sobre estratègies per utilitzar la cultura com a eina de compromís social. orgull cívic i desenvolupament econòmic. Sergio és actualment director del programa Percent for Art del Departament d’Afers Culturals de Nova York i és professor adjunt a la Steinhardt School of Culture, Education and Human Development de la Universitat de Nova York.

La propera edició de la Biennal Nòmada Europea tindrà un enfocament alternatiu en comparació amb les seves anteriors edicions. Pardo no proposarà una nova visió urbana de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, sinó que ha explorat l’àmplia recerca urbana realitzada durant els darrers quaranta anys a la ciutat. La síntesi d’aquesta investigació serà el punt de partida del marc conceptual de Manifesta 15 Barcelona i determinarà on es treballa, amb qui i amb quina capacitat.

La investigació treballarà Barcelona i els 10 municipis participants de la Regió Metropolitana: Badalona, ​​Cornellà de Llobregat, El Prat del Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Granollers, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.