ÀNIMA

2021

Escoles

Hashtags
#eina
#animaeina
#animallumbcn

Parc del Centre del Poblenou

Autor:
Escola EINA

Tipus: Instal·lació

Públic: Tots els públics

La instal·lació lumínica ÀNIMA aprofundeix en els orígens del barri del Poblenou. Des de principis del segle XIX, aquest barri va esdevenir la potència industrial més important de Barcelona i, per tant, de Catalunya.

Per aquest motiu s’ha volgut crear una reminiscència del passat i reproduir una de les seves tres xemeneies més simbòliques. Construïda amb material transparent, porta l’espectador a l’ànima d’un barri que, durant molt temps, va ser una zona industrial, bruta, amb molt soroll i pol·lució.

Però amb el pas dels anys, el Poblenou ha anat creixent i s’ha espolsat aquesta pàtina i el soroll de les fàbriques, ha crescut i ha esdevingut la gran zona artística i cultural que avui allotja Llum BCN.

Alumnes: Laura Balsa, Sara Barrull, Sonia Bragulat, Raquel Calvo, Noelia Candon, Irene Díaz, Maria del Mar Disbrey, Marc Donaire, Laura Estrany, Nohely Belen Guerra, Aurea Heras, Guillem Hernández, Carolina Herrero, Clara Isern, Anna Mas, Alicia Moral, Beatriz Naranjo, Marie Elisabeth Oehm, Júlia Piñana, Eliseu Poch, Paula Tañá, David Torras, Marc Rovira.

Tutors/ores: Alex Posada, Santi Vilanova.

Hi col·labora: Ferroluar, Hangar.org.

Amb el suport de: MID Studio, Protopixel, SAKMA.