Dispositiu municipal i afectacions de la mobilitat per La Vuelta

Més de 260 agents de la Guàrdia Urbana i més de 360 auxiliars garantiran, en un desplegament sense precedents, el bon funcionament de la prova ciclista, que tindrà lloc el 26 i el 27 d’agost.

23/08/2023 14:24 h

Ajuntament de Barcelona

Primera etapa: contrarellotge per equips, dissabte, 26 d’agost

Aquesta etapa serà la que suposarà la principal afectació del trànsit, ja que tindrà lloc íntegrament als carrers de la ciutat. Sortirà des d’una estructura instal·lada a la platja del Somorrostro i acabarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Hi haurà diferents restriccions, que afectaran Montjuïc i els districtes de Sant Martí, l’Eixample i, en menor mesura, Ciutat Vella.

  • Prohibició d’estacionament

Des de les 20.00 hores de dijous i fins a les 23.00 hores de dissabte: av. Rius i Taulet, des de l’av. Reina Maria Cristina fins al c. Guàrdia Urbana (ambdós costats).

Des de les 00.00 hores de divendres fins a les 19.00 hores de diumenge: av. Reina Maria Cristina (ambdós costats) i pl. Espanya (costat de mar). En aquesta mateixa àrea, a partir de les 6.00 hores, la prohibició s’amplia a l’av. Francesc Ferrer i Guàrdia (costat de mar), des de l’av. Reina Maria Cristina fins a l’accés al Pavelló Mies van der Rohe.

Des de les 6.00 hores de divendres fins a les 21.00 hores de dissabte: diferents trams de Marina, av. Litoral, Salvador Espriu, Ramon Turró, Sardenya, Pujades, pg. Lluís Companys, Casp, Lepant, Sancho de Ávila, Badajoz, av. Diagonal, Bac de Roda, rbla. Guipúscoa, Aragó, Clot, Mallorca, Roger de Llúria i Rosselló.

  • Prohibició de circulació

Des de les 14.00 hores fins a les 21.00 hores de dissabte: en diferents trams dels carrers de Wellington, Pujades, Ausiàs Marc, Enamorats, Corunya, Marina, Bruc i Provença i pg. Gràcia i pl. Letamendi.

  • Canvis de sentit de circulació

Ausiàs Marc, des de Nàpols fins a Roger de Flor; gran via de les Corts Catalanes (lateral de muntanya), des de Selva de Mar fins a Fluvià; Marina, des d’Aragó fins a València; Roger de Flor, des de València fins a av. Diagonal (lateral de muntanya), i av. de Roma (lateral de mar), des de Comte d’Urgell fins a Comte Borrell.

Segona etapa: Mataró-Barcelona, diumenge, 27 d’agost

Els ciclistes sortiran de Mataró, entraran a la ciutat per la Gran Via i faran l’últim tram de l’etapa per la muntanya de Montjuïc, per la qual cosa les afectacions a la ciutat quedaran limitades al districte de Sants-Montjuïc. En aquest cas no hi haurà canvis de sentit de la circulació.

  • Prohibició d’estacionament

Des de les 00.00 hores de divendres fins a les 19.00 hores de diumenge: av. Reina Maria Cristina (ambdós costats) i pl. Espanya (costat mar).

Des de les 6.00 hores de divendres fins a les 19.00 hores de diumenge: av. Francesc Ferrer i Guàrdia (costat mar), des d’av. Reina Maria Cristina fins a l’accés al Pavelló Mies van der Rohe.

Des de les 6.00 hores de dissabte fins a les 19.00 hores de diumenge: av. Estadi, des de Jocs del 92 fins a pg. Santa Madrona (ambdós costats).

Des de les 15.00 hores de dissabte fins a les 19.00 hores de diumenge: diferents trams de Polvorí, camí i carrer de la Foixarda, pl. Pare Eusebi Millán, Mirador del Palau Nacional, av. Montanyans, av. Miramar, ctra. Montjuïc, pl. Sardana (zona reservada a bus i a persones amb diversitat funcional), pg. Migdia, Foc, des de Pierre de Coubertin, Jocs del 92 i pg. Olímpic.

  • Prohibició de circulació

Des de les 15.00 hores fins a les 19.00 hores de diumenge a les vies següents: en un tram del c. Foixarda, av. Montanyans i el pg. Migdia, vial d’accés i pàrquing de l’Hípica La Foixarda, vivers, Tres Pins, Doctor Font i Quer (inclosa la zona d’estacionaments del jardí botànic), Tarongers (inclosa la zona de pàrquings) i zona d’estacionaments entre el pg. Olímpic i Pierre de Coubertin.

Afectacions de la mobilitat

Hi haurà 46 línies de bus amb afectacions dissabte i 17 diumenge. Es reforçarà el servei habitual de metro a les línies que donen servei a les zones afectades, per la qual cosa es recomana l’ús preferent del metro. També s’habilitaran fins a 78 passos per garantir el pas de vianants al llarg del recorregut de la prova. Pots ampliar la informació a: https://www.barcelona.cat/mobilitat/ca/afectacions-de-mobilitat-la-vuelta-23.

Etiquetes associades a la notícia