Els fons Next Generation EU financen 90 iniciatives de futur a la ciutat

L’Ajuntament gestiona directament 275,8 dels més de 2.000 milions d’euros destinats a la ciutat, que s’estan fent servir per posar en marxa projectes vinculats, per exemple, a la mobilitat, el verd urbà o la rehabilitació d’habitatges, que s’allargaran fins al 2026.

15/07/2024 16:21 h

Ajuntament de Barcelona

Ja s’ha executat gairebé la meitat del pressupost assignat als projectes, que tenen l’objectiu comú d’avançar cap a una ciutat més humana, competitiva i adaptada als nous reptes ecològics i tecnològics.

En conjunt, l’impuls a la mobilitat sostenible, la regeneració de l’espai públic i les accions orientades al vehicle elèctric sumen més de 100 milions d’euros d’inversió, que han permès multiplicar els punts de recàrrega elèctrica, afegir 8 instal·lacions de plaques fotovoltaiques, pacificar carrers o ampliar en 28 els quilòmetres de carrils bici.

El programa d’ajudes a la rehabilitació i regeneració urbana, destinat a la millora dels habitatges, s’ha dotat amb 68 milions d’euros. També s’han dut a terme projectes socials, com el finançament de cinc noves escoles bressol.

S’ha apostat per la revitalització econòmica de mercats i comerços de proximitat, per crear ocupació de qualitat i per digitalitzar l’Administració, amb una inversió que voreja els 20 milions d’euros.

Tot i així, a Barcelona l’impacte dels fons Next Generation EU ha estat molt més ampli, atès que el conjunt d’ens públics i privats de Barcelona han atret 2.000 milions d’euros de finançament per a projectes desenvolupats a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia