Obres d’estiu: 49 actuacions per millorar l’espai públic i els serveis

Els treballs inclouen projectes d’urbanització, d’infraestructures ferroviàries i de xarxes primàries d’aigua, gas i llum. L’execució de les obres s’intensifica durant els mesos d’estiu per minimitzar-ne l’impacte i les molèsties que generen als veïns i veïnes.

27/06/2024 16:46 h

Ajuntament de Barcelona

Les urbanitzacions més destacades que estan en marxa o començaran durant els mesos vinents són la segona fase de cobriment de la ronda de Dalt al seu pas per Horta-Guinardó, entre l’avinguda de Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron, i la remodelació de la Rambla, de la via Laietana o de la ronda de Sant Antoni, així com de l’avinguda Diagonal, vinculada a la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, i del parc de les Glòries.

Els pròxims mesos també s’accelerarà l’actualització del paviment amb vuit grans accions que implicaran la renovació de prop de 100.000 metres quadrats d’asfalt. Aquesta acció s’emmarca en el Pla Endreça.

A més, es preveuen diverses actuacions de pacificació de vies als districtes, amb l’ampliació de voreres o la implantació de plataformes úniques.

Infraestructures i serveis

L’ampliació de la línia 8 de ferrocarrils de la Generalitat avançarà amb la construcció del pou d’emergència del carrer del Consell de Cent o els encreuaments de serveis de l’àmbit de la plaça d’Espanya.

A la xarxa de metro es faran actuacions a les línies 2, 4, 5 i 10 Nord, que comportaran talls del servei entre les estacions de Sagrada Família i Paral·lel, Collblanc i Cornellà Centre, Selva de Mar i La Pau i Gorg i La Salut, respectivament.

Pel que fa a les millores dels serveis, s’han planificat reparacions de les xarxes d’aigua potable, de gas natural i de línies elèctriques, com l’última fase de la construcció del nou col·lector del carrer de Vila i Vilà.

A més, es faran set intervencions per ampliar i fer més eficient la xarxa per recollir aigua freàtica.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia