Les ciutats reunides al Fòrum del Pacte de Milà demanen un canvi de model del sistema alimentari
L’acte de cloenda del Fòrum Global del Pacte de Milà, l’esdeveniment central en aquest any de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, ha servit per donar el tret de sortida al Barcelona Challenge for Good Food and Climate, un manifest conjunt de les ciutats per avançar en el compromís cap a sistemes alimentaris resilients i saludables.El model alimentari actual és responsable d’un terç de les emissions globals de gasos amb efecte d’hivernacle. Malgrat les competències limitades pel que fa a la regulació del sistema agroalimentari, els municipis empenyen cap a la transformació del model amb totes les mesures al seu abast: potenciar elss productes locals, ecològics i de proximitat, campanyes de sensibilització ciutadana i treball amb escoles, entre d’altres, alhora que demanen als estats actuar de manera urgent per impulsar el canvi necessari en el sistema agroalimentari.
Barcelona Challenge for Good Food and Climate
A l’acte de cloenda del VII Fòrum Global del Pacte de Polítiques Alimentàries Urbanes de Milà s’ha presentat el Repte de Barcelona per a la bona alimentació i el clima, l’eina que ha de permetre avançar en la transformació del sistema alimentari des de l’àmbit urbà.
Un tractat internacional en què les 210 ciutats adherides, que aglutinen 400 milions de persones de tot el món, es comprometen a impulsar sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius i resilients amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari, preservar la biodiversitat i mitigar els efectes de la crisi climàtica. A la cimera de Glasgow (COP26), la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, es presentarà com la declaració sorgida d’aquest fòrum, per portar-hi la veu de les ciutats i demanar compromisos als estats.
Aquesta és una iniciativa que impulsen un grup de catorze ciutats, entre les quals es troben Milà, Glasgow, Bogotà, Rosario, Lió, Belo Horizonte, Antananarivo, Granollers, Ouagadougou, Kazan, Birmighan, Le Havre, València i Barcelona.
Etiquetes associades a la notícia
Notícies relacionades
-
Medi ambient i sostenibilitatMedi ambient i sostenibilitat
Menú de tardor: aliments de temporada saludables i de proximitat
06/10/2021 17:24 h
-
Medi ambient i sostenibilitatMedi ambient i sostenibilitat
Menjadors escolars amb aliments més sans i sostenibles
05/10/2021 14:57 h
-
Emergència climàtica
-
Emergència climàtica
-
Menú d’idees per a una alimentació sostenible
30/09/2021 10:49 h
-
ParticipacióParticipació
Un miler de persones participen en el procés ciutadà de l’Estratègia de l’alimentació sostenible
19/06/2022 10:07 h