En marxa la nova edició del Projecte Comerç Accessible (CASBA)

El Projecte Comerç Accessible (CASBA) prepara la seva 12ª edició pel curs 2024-2025 a la ciutat.

24/07/2024 13:21 h

barcelona.cat

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, les diferents universitats d’arquitectura i arquitectura tècnica, les diverses entitats de persones amb discapacitat i/o diversitat funcional i els eixos comercials dels districtes de Barcelona es preparen per a la 12a edició del Projecte CASBA. La iniciativa fomenta la millora de l’accessibilitat dels comerços de la ciutat i involucra diferents agents per fer la ciutat més accessible i seguir consolidant-la com a referent internacional en inclusió.

Els i les comerciants participants en el projecte reben recomanacions per millorar l’accessibilitat dels seus establiments a la vegada que formen part d’una comunitat compromesa amb la inclusió i la igualtat. Amb la seva participació activa, la de l’alumnat i la de la ciutadania, la 12a edició del Projecte CASBA continuarà amb el seu objectiu d’aconseguir una ciutat més accessible per a tothom.

11ª edició CASBA

Durant l’última edició, l’alumnat  de l’ETSAB-UPC, EPSEB-UPC, School of Architecture-UIC Barcelona i ETSALS-URL, ha col·laborat amb diversos comerços per analitzar la seva accessibilitat i proposar mesures a implementar. La col·laboració és crucial per millorar les estructures i promoure la consciència i l’educació sobre la importància de l’accessibilitat universal utilitzant la metodologia d’Aprenentatge-servei.

L’onzena edició del Projecte CASBA ha culminat amb diferents actes de cloenda on s’han presentat els resultats obtinguts. Durant el curs 2023-2024 més de 90 estudiants han examinat 75 comerços i 10 equipaments de diferents Eixos Comercials, oferint solucions concretes per millorar l’accessibilitat per a totes les persones.

Els actes de cloenda han inclòs una taula rodona sobre l’impacte de les Superilles en l’accessibilitat i el comerç, la presentació del nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya, sorteigs d’activitats inclusives i actuacions musicals i d’art urbà. Així, es mostra la importància d’integrar el pensament arquitectònic, cultural i artístic amb la consciència social.

Projecte CASBA

El Projecte CASBA és un projecte de l’IMPD nascut el 2013 amb l’objectiu de fer el comerç de Barcelona més accessible. Amb aquest propòsit, sensibilitza els i les estudiants d’arquitectura, el teixit comercial i la ciutadania sobre les necessitats i drets de les persones amb discapacitat. De la mateixa manera, potencia l’accessibilitat del comerç de proximitat i garanteix la inclusió de tothom en la comunitat. Per a més informació consulta la pàgina web del CASBA.